İtalyan işi bir başlangıç!

İtalya, EURO 2024 B Grubu ilk maçında Arnavutluk'u 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İtalyan işi bir başlangıç!
16 Haziran 2024 - 00:25
EURO 2024 B Grubu ilk hafta maçında İtalya ile Arnavutluk karşı karşıya geldi. Arnavutluk çok erken öne geçmesine rağmen 90 dakika sonunda İtalya sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı ve İtalyanlar turnuvaya 3 puanla başladı.

Mücadelede ilk gol henüz 23. saniyede geldi. İtalyan oyuncuların taç atışında yaptığı hata sonrasında Arnavutluk'tan Nedim Bajrami ceza sahası içinde topu kazandı. Bajrami sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en erken golü olarak da tarihe geçti.
Erken golden sonra İtalya, kontrolü hiçbir zaman kaybetti ve rakip sahada baskı kurmaya başladı. İtalya, 11. dakikada Alessandro Bastoni'nin kafa vuruşunda topu ağlara göndermesiyle skoru 1-1'e getirdi. Rakip alanda açık aramaya devam eden İtalyanlar, 16. dakikada Nicolo Barella'nın vuruşuyla 2-1 öne geçmeyi başardı ve ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıda da oyunun genel kontrolü İtalya'daydı ve Arnavutluk zaman zaman hızlı hücuma çıkmaya çalışsa da skoru değiştirecek başka gol olmadı. 90 dakika sonunda İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti.

İtalya, EURO 2024 B Grubu ikinci maçında 20 Haziran Perşembe günü İspanya ile karşılaşacak. Arnavutluk ise ikinci maçında 20 Haziran Perşembe günü Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum