Janssen'li Fenerbahçe zorlu Başakşehir karşısında

Janssen'i kiralayarak transferi kapatan Fenerbahçe haftanın en zorlu maçında Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir'i konuk ediyor. Fenerbahçe - Başakşehir maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde.

Janssen'li Fenerbahçe zorlu Başakşehir karşısında
09 Eylül 2017 - 13:13 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 14:09

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 4.Haftası çok zorlu bir maça sahne olacak. İlk iki haftada 4 puan kaybeden Fenerbahçe güçlü rakibi Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir'i konuk ediyor. 

Transfer döneminde hareketli saatler geçiren ve son gün Tottenham'dan Vincent Janssen'i kadrosuna katan sarı-lacivertli takım bu maçı kazanarak üst sıralara tırmanmak istiyor. Konuk Başakşehir ise UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ludogrets sınavı öncesi Kadıköy'den iyi bir sonuçla ayrılmak amacında.

Fenerbahçe - Başakşehir maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

9 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:00'de Ülker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus. Mücadele beIN Sports1 kanalından naklen ekranlara gelecek.

Isla ve Giuliano takımla 1 kez çalışabildi

Ligin ilk 3 haftasında 2 beraberlik ve 1 galibiyet alan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Başakşehir karşısında beraberliğin işlerine gelmeyeceğini ifade etti.

Sarı-lacivertli takımın son çalışmasına milli takımlardan dönüş yolculuğuna geçen Şilili Isla ve Brezilyalı Giuliano da katıldı. Şilili oyuncunun Başakşehir karşısında yedek soyunma ihtimali bulunuyor. Giuliano ise Brezilya'nın Kolombiya deplasmanında oynadığı süre almadığı için Başakşehir karşısında ilk onbirde yer alabilir.

Sakatlıkları düzelen Mehmet Ekici ve Fernandao'nun ise yedek soyunma ihtimali bulunuyor.

Janssen antrenmana çıktı

Fenerbahçe'nin Tottenham'dan 1 yıllığına kiraladığı Hollandalı forvet Vincent Janssen dün akşam saatlerinde yapılan antrenman öncesinde teknik ekip ve futbolcularla tanıştı, ardından antrenmanda yer aldı. Sakat oyunculardan Alper Potuk çalışmalarını takımdan ayrı özel program dahilinde sürdürürken; Hollandalı forvet Robin van Persie’nin tedavisine devam edildi.

Bu antrenmanla Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarını tamamlayan Profesyonel Futbol Takımımız, Can Bartu Tesislerimizde kampa girdi.

Önce Fenerbahçe sonra Ludogrets

14 Eylül Perşembe gecesi UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki ilk maçında Bulgar rakibi Ldogrets'i konuk edecek olan Medipol Başakşehir ise bu maça sakatlığı süren Aurilien Chedjou dışında tam kadro olarak hazırlanıyor.

Abdullah Avcı yönetemindeki Başakşehir transferin son gününde kaleci Ufuk Ceyla'ın sözleşmesini fesh ederken, Musa Muhammed'i de Bulgaristan'ın Lokomotiv Plovdiv takımına kiraladı.

Muhtemel onbirler

Bu zorlu mücadeleye iki takımın şu onbirlerle çıkması bekleniyor:

Fenerbahçe: Volkan Demirel - Şener (Isla), Skrtel, Neustadter, Hasan Ali - Mehmet Topal, Josef - Dirar, Giuliano (Ozan Tufan), Valbuena - Soldado

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan - Caiçara, Epureanu, Attamah, Clichy - Emre, Mahmut - Visca, Mossoro, Elia - Adebayor

İki takım arasında 19.mücadele

Fenerbahçe ve Başakşehir Süper Lig'de 18 kez karşı karşıya geldiler. Daha önceki adı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak ligde mücadele veren Başakşehir bu 18 maçın 7'sini kazandı. Fenerbahçe rakibini 9 kez mağlup ederken 2 karşılaşma berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe Kadıköy'de rakibiyle oynadığı 9 maçın 8'ini kazandı, birinde berabere kaldı. Sarı-lacivertli takım rakibini kendi sahasında son 8 sezondur mağlup etmeyi başardı. İki takım geride kalan 18 maçta rakip ağlara 22'şer gol kaydetmeyi başardılar.

İki takımın geçen sezon oynadığı 2 lig maçı da 1-0 sonuçlandı. Başakşehir ligin ilk haftasında Mossoro'nun golüyle galip gelirken, Kadıköy'de oynanan maçı sarı-lacivertli ekip Ozan Tufan'ın golüyle 1-0 kazanmıştı.

Kocaman ve Avcı

Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı bir dönem İstanbulspor'da birlikte çalıştılar. 1999-2000 sezonunda Aykut Kocaman oyuncu-menajer olarak görev yaparken Abdullah Avcı da Kocaman'ın yardımcılığını üstlenmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum