Jean Onana gerçekleri!

Burak Yılmaz'ın istifası sonrası Rıza Çalımbay'ı göreve getiren Beşiktaş'ta yeni transfer Jean Onana tartışması bitmek bilmiyor. Bonservisine 4 milyon Euro ödenen fakat bu sezon sadece 188 dakika forma giyen Kamerunlu yıldızın transferine kim karar verdi? Burak Yılmaz, eski takım arkadaşı Onana için Şenol Güneş'e ne söyledi?

Jean Onana gerçekleri!
17 Kasım 2023 - 09:32
Bu sezona inişli çıkışlı bir performans çizerek giren Beşiktaş'ta krizler devam ediyor. Taraftarın neredeyse her maçta tepki gösterdiği Beşiktaş yönetimi ve Başkanı seçime gitme kararı almıştı.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in istifası sonrası yardımcısı olan Burak Yılmaz göreve getirilmiş ve genç hocanın Beşiktaş macerası kötü bitmişti.

6 maçlık macerası sonrası yaptığı açıklamalarla da tepkiler çeken Burak Yılmaz'ın yerine ise teknik direktör Rıza Çalımbay getirildi.

Jean Onana tartışması bitmiyor

Beşiktaş'ta bitmek bilmeyen başka bir tartışma konusun da Jean Onana transferi... 4 milyon Euro bonservisle transfer edilen Onana'nın forma bulamamasından sonra transferi tartışma yarattı.

Sabah Gazetesi Spor Müdürü Murat Özbostan, bugünkü köşe yazısında Jean Onana transferinin perde arkasını yazdı. Özbostan aynı zamanda Burak Yılmaz'ın Montella'nın yardımcısı olacağı iddialarına da yanıt verdi. İşte o sözler...

Onana aşağı Onana yukarı… Geldiği günden beri bu isim konuşuluyor. Kim transfer etti? Nasıl alındı? Neden alındı? Şenol Güneş aldırdı falan filan… Şimdi perde arkasına bir bakalım. Şenol Güneş, transfer döneminde yönetimden bir ön libero istemişti (Orta sahanın gerisinde görev yapan, 6 numara da diyebileceğimiz bölgede görev yapan oyuncu. Yani top kesen, defansif özellikleri güçlü, müdahaleleri doğru ve yerinde olan, takımı dengeleyen futbolcu).

Bunun üzerine transfer heyeti, Güneş'e bazı isimler sunar. Güneş de ekibiyle bu futbolcuları paylaşır. Bu isimlerden biri de Burak Yılmaz'ın Lille'den takım arkadaşı Jean Onana'dır… Şenol hoca da Burak Yılmaz'a sorar. Eski milli futbolcu Onana'yı tanıdığını ve iyi futbolcu olduğu yönünde fikrini söyler. Sonra da oyuncu transfer edilir. Bugün futbolcuyla ilgili gereksiz bir tartışma var. Tamam adam yıldız değil ama o kadar vasat altı bir oyuncu da hiç değil…

Onana olayı budur! Bilgi: 23 yaşındaki futbolcu, Fransa Ligue 1'de 3 sezonda 45 maça çıkmış. 3 golün yanı sıra 2 de asist yapmış.

Bu arada Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Jean Onana, yıllık 1.2 milyon Euro maaş alıyor. Genç oyuncu için siyah-beyazlılar, Lens'e 4 milyon Euro bonservis ödemişti.(Sabah)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum