Jürgen Klopp'un istediği Türk oyuncu

Galatasaray'da kısa sürede kendini gösterip, önce Stuttgart ardından da Schalke'ye transfer olan Ozan Kabak için şimdi de Liverpool devreye girdi.

Jürgen Klopp'un istediği Türk oyuncu
28 Temmuz 2020 - 12:28
Tel tel dökülen Schalke'de sezonun ayakta kalan birkaç isminde olan Ozan Kabak için transfer iddiaları gelmeye başladı. Alman basınıın önemli ayaklarından Bild'e göre Premier Leauge'de şampiyonluğa ulaşan Liverpool, Ozan Kabak'ı kadrosuna katmak istiyor. Schalke'nin Ozan Kabak için istediği bonservis bedelinin de 40 milyon euro olduğu belirtildi.

Bu sezon Schalke formasıyla dikkat çekici bir performan sergileyen Ozan Kabak, kısa süre içinde kendinden söz ettirmeyi de başardı. 

Alman futbolunun efsane isimlerinden olan, kariyerinde Bundesliga, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi şampiyonlukları bulunan Dietmar Hamann, Schalke'de forma giyen milli oyuncumuz Ozan Kabak'ı, Liverpool'da forma giyen Virgil van Dijk'a benzetmişti. Ozan Kabak hakkında sezon içinde değerlendirmelerde bulunan Hamann, 'Schalke'nin Van Dijk gibi oyuncusu var. Henüz o seviyede olmasa da arkadaşlarını üst seviyeye çıkaran bir oyuncu. Düsseldorf maçındaki attığı pasa bakmanız yeterli. Schalke'de Ozan dışında piyasası olan ve iyi para edecek başka oyuncu göremiyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Ozan Kabak, Van Dijk seviyesine ulaşır mı?

Ozan Kabak, ilerleyen yıllarda Virgil van Dijk seviyesine ulaşabilir mi? Henüz 20 yaşındaki savunma oyuncusunun kariyer oldukça iyi ilerliyor. Stuttgart, 2019 yılında Ozan'ı Galatasaray'dan 11 milyon euroya transfer etmişti. Genç oyuncu kısa sürede dikkat çekici bir performans gösterdi ve Schalke 6 ay sonra Temmuz 2019'da Ozan'ı Stuttgart'tan 15 milyon euro bonservisle transfer etti. Yani 20 yaşındaki oyuncuya iki takım 6 ay arayla toplam 26 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Henüz bu kadar kısa süreli kariyerinde bu kadar yatırım yapılan Ozan Kabak, bu performansını devam ettirirse çok daha iyi yerlere gelmesi kimse için sürpriz olmayacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum