Juventus şampiyon gibi

Lig ikincisi Napoli'yi Pjanic ve Emre Can'ın golleriyle 2-1 mağlup eden Torino ekibi ligin bitimine 8 hafta kala takipçisiyle puan farkını 16'ya çıkarttı.

Juventus şampiyon gibi
04 Mart 2019 - 15:42

İtalya Serie A'da 26. Hafta'nın önemli maçında lig ikincisi Napoli ile lider Juventus Napoli San Paolo Stadı'nda karşı karşıya geldiler.

Son derece çekişmeli ve zevkli geçen maça VAR kararları damgasını vurdu.

Mücadelenin 25. dakikasında orta sahadan atılan geri pasını yakalayan Cristiano Ronaldo kaleci Alex Meret'i çalımlamaya çalışırken yerde kaldı. Ceza alanının hemen dışında yapılan bu müdahale sonrası hakem Rocchi Napoli kalecisi Meret'i kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

Napoli Teknik direktörü yedek kaleci Ospina'yı oyuna alırken forvet Milik'i çıkarttı.

Kazanılan serbest atışta ise Pjanic, oyuna yeni giren Ospina'nın sağından topu ağlara gönderdi ve Juventus'u 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Bernadeschi'nin asistinde Juventus'un Türk asıllı Alman futbolcusu Emre Can farkı ikiye çıkarttı: 0-2

İlk yarı bu skorla tamamlandıktan sonra ikinci yarının hemen başında Juventus'un golünü atan Pjanic topa elle müdahale ettiği için ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

61. dakikada Insigne'ın asistinde Jose Callejon farkı bire indirdi: 1-2

84. dakikada ev sahibi Napoli VAR uyarısı sonrası bir penaltı atışı kazandı. Penaltıyı kullanan Insigne'ın vuruşu yan direkten döndü ve Napoli beraberlik fırsatını kullanamadı.

Bu sonucun ardından Juventus puanını 72'ye yükseltti ve takipçisi Napoli'yle aradaki puan farkını 16'ya çıkarttı.

İtalya Serie A'da toplu sonuçlar ve puan durumu şu şekilde oluştu:


Not: Bilgiler mackolik'ten alınmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum