Kadın hakem Bibiana Steinhaus tarihe geçti

Almanya Bundesliga'da Herhta Berlin - Werder Bremen maçını yöneten kadın hakem Bibiana Steinhaus bu maçla birlikte tarihe geçti

Kadın hakem Bibiana Steinhaus tarihe geçti
10 Eylül 2017 - 21:25

Almanya Ligi Bundesliga 3. hafta maçında Herhta Berlin, sahasında Werder Bremen'i ağırladı. Taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Maçta Herhta Berlin'in golünü 38. dakikada Mathew Lickie atarken, Werder Bremen'in tek golünü ise maçın 59. dakikasında Thomas Delaney kaydetti. Bu sonucun ardından 3 haftası geride kalan Bundesliga'da Herhta Berlin 4 puana yükselirken, Werder Bremen ise ligde ilk puanını aldı. Herhta Berlin, Bundesliga'nın 4. haftasında Hoffenheim'e konuk olacak iken, Werder Bremen ise evinde güçlü rakibi Schalke 04'ü ağırlayacak. 

Maçın en ilginç notlarından biri de maçı kadın hakem Bibiana Steinhaus'un yönetmesi oldu. Geçtiğimiz sezon Bundesliga 2 maçlarını yöneten Bibiana Steinhaus bu sezon bir Bundesliga maçı yönetek Avrupa'nın büyük liglerinde düdük çalan ilk kadın hakem olarak futbol tarihine adını yazdırdı. 

Steinhaus, geçen sezon Bundesliga 2'de Kerem Demirbay'ın formasını giydiği Fortuna Düsseldorf'un bir maçını yönetmiş ve Kerem Demirbay'ı kırmızı kartla oyun dışında bırakmıştı. Maçtan sonra Kerem Demirbay'ın cinsiyetçi açıklamaları sebebiyle Steinhaus bir anda Almanya'nın gündemine oturmuş ve milli oyuncu Kerem Demirbay, kadın hakemden özür dilemişti.

Gerçek mesleği polislik olan Bibiana Steinhaus, aynı zamanda ünlü İngiliz hakem Howard Webb'in de sevgilisi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum