"Kalbimin sesini dinledim"

Bundesliga 2'de, Nürnberg forması giyen 18 yaşındaki forvet oyuncusu Can Uzun, milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandığını açıkladı.

"Kalbimin sesini dinledim"
04 Mart 2024 - 13:13
Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg'te forma giyen ve bu sezon gösterdiği performansla Almanya'yı sallayan Can Uzun milli takım tercihini yaptı.

18 yaşındaki golcü, alt yaş kategorilerinde olduğu gibi A Milli Takım tercihini de Türkiye'den yana yaptığını açıkladı.

Can Uzun, "Kalbimin sesini dinledim." sözleriyle tercihini açıkladı.

Can Uzun, Sky Sports Almanya'ya milli takım tercihiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Bu karar kalpten geliyor"

"Kararını verdin, gelecekte Türk milli takımı için oynayacaksın. Neden?"

Can Uzun: "Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, kalpten gelen bir karar. Milli takımı hissetmeniz gerekiyor ve kalbim ve içgüdülerim bana Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi."

"Kesinlikle doğru hissettiriyor"

"Karar verme süreci nasıl ilerledi? Geçen sonbaharda kararınızı tekrar ertelemiştiniz."

Can Uzun: "Bu doğru. Düşünmek için biraz daha zaman istedim. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca ailem ve en yakın arkadaşlarımla bu konu hakkında çok konuştum ve onların fikirlerini de dinledim. Ancak sonuçta, kalbimden gelen çok kişisel bir karar verdim. Bu benim kararım ve benim için çok iyi ve kesinlikle doğru hissettiriyor."

"Büyük şeyler başarmak istiyorum"

"Görünüşe göre Türkiye için büyük planlarınız var?"

Can Uzun: "Büyük işler başarmak için kesinlikle elimden gelen her şeyi yapacağım."

Hamit Altıntop ile görüştü

Almanya Futbol Federasyonu'nun da kendilerini seçmesi için yoğun çaba sarf ettiği Can Uzun, geçen günlerde TFF'nin milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop ile bir araya geldi.

Montella Mart'ta çağırmayı düşünüyor

22 Mart'ta Macaristan, 26 Mart'ta ise Avusturya ile özel karşılaşmalar yapacak olan A Milli Takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella'nın da Can Uzun'u aday kadroya çağırmayı planladığı öğrenildi.

Can Uzun daha önce verdiği röportajda "Soykan Başar, babamı arayarak Türk Milli Takımı'nda oynamak isteyip istemediğimi sormuştu, ben de çok sevinmiştim. Hayalim Milli Takım'da forma giymekti. Bu formayı giydiğim için çok gururluyum" ifadelerini kullanmıştı.

Üç büyüklerle anıldı

Bu yaz Üç Büyüklerin de gündemine gelen 18 yaşındaki golcü, Nürnberg formasıyla Bundesliga 2'de çıktığı 22 maçta 14 gol kaydederken 3 golün de hazırlayıcısı oldu.

Türkiye U17 Milli Takımı formasını da 12 kez terleten Can, söz konusu karşılaşmalarda 7 gol attı.
  (Sporx)

YORUMLAR

  • 0 Yorum