Kartal siftah yaptı

Süper Lig'in ilk haftasında seyircisiz maçta Antalyaspor'u konuk eden Beşiktaş, maçı 2-0 kazandı.

Kartal siftah yaptı
13 Ağustos 2017 - 23:39

Son şampiyon Beşiktaş, Vodafone Park'ta konuk ettiği rakibini Pepe ve Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 mağlup ederek lige galibiyetle başladı.

Maç Beşiktaş’ın vuruşuyla başladı.

ORTA SAHA KİLİTLENDİ

Maça rakibinden daha iyi başlayan taraf ev sahibi Beşiktaş oldu. Geçtiğimiz sezon kadrosuna Pepe’yi ekleyen Kara Kartal, Ricardo Quaresma ile zaman zaman rakip kalede etkili oldu. ilk 20 dakikada Beşiktaş’ın hükmettiği maçta oyun kilitlendi. İlk 30 dakikalık bölümde Andreas Beck ile bir net pozisyona giren ev sahibi ekip, bu hücumu gole çeviremedi. Konuk ekip Antalyaspor ise genellikle savunma durumunda kalırken, hızlı oyuncularıyla kontraataklar yapmayı sık sık denedi.

PEPE GOLLE BAŞLADI

Maçın ilk yarım saatlik diliminde Beşiktaş kalesinde net pozisyonlar bulamayan konuk ekip Antalyaspor, bu dakikadan sonra daha etkili oldu. Fernando ve Samuel Eto’o ile iki pozisyon bulan kırmızı-beyazlı ekip, bu pozisyonlardan gol çıkaramadı. Ev sahibi Beşiktaş’ın 2. bölgedeki etkinliği azalırken, takım boyu uzadı. Siyah-beyazlılar, Anderson Talisca ve Ricardo Quaresma ile rakip kaleye iki defa geldi, ancak gol bulamadı. İlk yarının son duraklama dakikasında uzak mesafeden bir serbest vuruş kazanan ev sahibi, Caner’in kullandığı topta golü yeni transferi Pepe ile buldu. Portekizli yıldız Beşiktaş formasıyla ilk maçında gol attı. İlk yarı 1-0’lık Beşiktaş üstünlüğü ile geçildi.

CENK SAHNEDE

Antalyaspor'un vuruşuyla başlayan ikinci yarıda etkili olan taraf ev sahibi Beşiktaş oldu. Rakibinin üzerine devamlı olarak gidemese de baskısını hiçbir zaman kaybetmeyen Kartal, aradığı 'sigorta' golünü 64'te buldu. 63.dakikada Antalyaspo ceza sahasında Cenk Tosun düşürülünce, maçın hakemi Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktada topum gerisine geçen golcü futbolcu, takımı 2-0 öne geçirdi.

RAHAT GALİBİYET

2-0'dan sonra iyice rahatlatan ev sahibi ekip Beşiktaş, oyunu rölantiye almaya başladı. Şenol Güneş. Rıza Çalımbay'ın hamlelerine kaptan Oğuzhan'ın yerine oyuna Tolgay Arslan'ı sürerek cevap verdi. Maçın son 15 dakikalık bölümünde skoru değiştirecek bir pozisyon olmadı ve Beşiktaş, Süper Lig'in ilk maçında rakibini 2-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Arda İlçöl 

YORUMLAR

  • 0 Yorum