"Katar büyük bir hataydı!"

FIFA eski başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesiyle ilgili yıllar sonra çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

"Katar büyük bir hataydı!"
09 Kasım 2022 - 09:25
2022 Katar Dünya Kupası'nın başlamasına çok az bir süre kala FIFA eski başkanı Sepp Blatter'dan çarpıcı itiraflar geldi.

İsviçre'de Tages Anzeiger gazetesine konuşan Blatter 2010 yılında turnuvanın Katar'a verilmesinin büyük bir hata olduğunu belirtip özeleştiri yaptı.

Blatter, konuyla ilgili olarak "Ben seçim sürecinde oyumu ABD'ye vermiştim. Katar kötü bir seçimdi ve o dönemin başkanı olarak bundan ben sorumluyum. O dönemin UEFA Başkanı Michel Platini, dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin resmi konutuna davet edildi. Katar'ın o dönemki veliaht prensi ve şimdiki emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani de o görüşmedeydi. Bu görüşmenin ardından Platini beni aradı ve Dünya Kupası için düşüncesinin değiştiğini söyledi." sözlerini kullandı.

"14'e 8 oyla ABD yerine Katar"

İsviçreli futbol adamı, ayrıca "ABD Dünya Kupası için favoriydi ama Michel Platini ve onun ekibinin dört oyu sayesinde Dünya Kupası 14'e karşılık sekiz oyla ABD yerine Katar'a gitti.  İşin gerçeği tamamen bu. FIFA'nın şimdiki başkanı Gianni Infantino'nun bir yıldır Katar'da yaşadığını biliyorsunuz. Başkanı Katar'da yaşayan FIFA, Katar'a herhangi bir konuda ne söyleyebilir?" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum