Katar'da Dünya Kupası'na gidenler nerede kalacak?

Futboldaki en büyük turnuva Dünya Kupası, Katar'da başlayacak. 2022 Katar Dünya Kupası'na giden taraftarlar nerede kalacak? Katar'da nerelerde konaklama yapılır?

Katar'da Dünya Kupası'na gidenler nerede kalacak?
15 Kasım 2022 - 01:23 - Güncelleme: 15 Kasım 2022 - 01:23
2022 Katar Dünya Kupası'na gelecek taraftarların nasıl konaklama yapacakları uzun süredir merak konusuydu. 

Katar yetkilileri, Dünya Kupası öncesi yaklaşık 30.000 bin ekstra oda eklendiğini açıklamıştı. Peki Katar'da konaklayacak olan taraftarlar nerelerde kalacak? Başta oteller olmak üzere taraftarlar; kiralık villalar, yolcu gemileri ve taraftar köylerinde kalabilecek. 

Dünya Kupası'nda Katar'da konaklama seçenekleri hangileri?

Katar'ın Dünya Kupası için hazırladığı taraftar köyleri nasıl? Dünya Kupası'nın resmi internet sitesinde taraftar köyleri için; "Odalarımızda çift kişilik veya iki yataklı en-suite yatak odası seçeneği sunuluyor. Her oda içinde çay ve kahve yapma olanakları, günde iki şişe su, buzdolabı, yatak çarşafları ve banyo havluları bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.

Tesislerde her gün çeşitli yemekler çıkacağı da açıklandı. Katar Ulusal Turizm Konseyi de ülkeye 105 yeni otel ve özel servis olanağı bulunan apartman kompleksi eklendiğini belirtmişti.

"2 milyon gecelik oda sattık"

Dünya Kupası için altyapı çalışmalarından sorumlu Miras Yüksek Kurulu Teknik Ofisi Başkan Yardımcısı Yasir el-Cemal ise "Turnuva boyunca yaklaşık 2 milyon gecelik oda sattık ve 30 bin ekstra oda ekledik. Taraftarlar, dünyanın herhangi bir yerinden internet üzerinden konaklama rezervasyonlarını yapabilecekler." dedi.

Katar'da konaklama fiyatları ne kadar?

Katar'daki konaklama seçenekleri ise biraz el yakıyor. Konaklama biletlerinin en ucuzu 80 dolar. Ortalama üstü bir yerde konaklamak isteyen taraftarlar ise gecelik en az 200 dolar ödemek zorunda kalacak. Katar'daki fiyatların pahalılığı Dünya Kupası öncesinde de tepki çekmişti.

Futboo.com'da 2022 Dünya Kupası haberlerine, özel içeriklere, 2022 Katar Dünya Kupası Şampiyonu Tahmin oyununa, özel galerilere ve birçok içeriğe ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum