Kayserispor'da Robert Prosinecki etkisi

Kayserispor herkesi şaşırtmaya devam ederken, tecrübeli teknik adam Robert Prosinecki dönemindeki büyük değişim gözlerden kaçmadı.

Kayserispor'da Robert Prosinecki etkisi
07 Temmuz 2020 - 12:21 - Güncelleme: 07 Temmuz 2020 - 14:26

FUTBOO | Süper Lig'de belki de sezonun ilk yarısında birçok futbolsever tarafından en büyük düşme adayı Kayserispor olarak gösteriliyordu. Ancak Robert Prosinecki'nin yapabileceklerini kimse hesaba katmamıştı.

Kayserispor için çalkantılı bir sezon oldu. Sezona Hikmet Karaman ile başlayan Kayserispor daha sonra Samet Aybaba ve Bülent Uygun ile yola devam etti ancak işler pek de iyi gitmedi. İlk 17 haftada sadece 10 puan toplayabilen Kayserispor'da Bülent Uygun yerine göreve Robert Prosinecki getirildi.

Ligin 18. haftasında Kayserispor Robert Prosinecki ile ilk maçına çıktı ancak sonuç pek de iyi olmadı. Prosinecki ilk maçında Alanyaspor'a 5-1 mağlup oldu. Kötü başlangıç, moralleri bozarken Kayserispor'un şansının azaldığını düşünenlerin sayısı da artıyordu.

Pandemi arasından sonra tek kayıp

Ancak Robert Prosinecki her şeyi tersine çevirmeyi başardı. Prosicenki önderliğinde Kayserispor ilk 3 maçını kazanamasa da tecrübeli hocaya destek devam etti. Robert Prosinecki önderliğinde Kayserispor ilerleyen haftalarda toparlanmaya başladı. Her şey toparlanmaya başlamışken bu kez korona virüs arasına girildi.

Korona virüs arasından sonra Kayserispor Fenerbahçe ile karşılaştı ve sahadan puansız ayrıldı. Ancak o maçın ardından sarı-kırmızılı takım üst üste 3 galibiyet almayı başardı. Son olarak Beşiktaş'ı mağlup eden Kayserispor, hem saha içindeik performansla alkış alırken, düşme hattından da çıkmayı başardı.

Henüz ligin dibinde her şey bitmedi. Hala Kayserispor'un da içinde olduğu 5-6 takımın düşme tehlikesi bulunuyor ancak Prosinecki etkisi böyle devam ederse Kayserispor ligde kalmayı başaracaktır.

Prosinecki ile 13 haftada 21 puan

Prosinecki sahadaki performansı arttırırken, bu puanlara da yansıdı. Prosinecki'den önce Kayserispor 17 haftada sadece 10 puan toplayabilmişti. Tecrübeli teknik adamın göreve gelmesinden sonra 13 haftada Kayserispor tam 21 puan topladı.

Prosinecki'den önce Kayserispor: 17 haftada 10 puan

Prosinecki'den sonra Kayserispor: 13 haftada 21 puan

YORUMLAR

  • 0 Yorum