Kerem Aktürkoğlu'ndan çarpıcı sözler

Galatasaray'ın genç oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Vole'ye verdiği röportajında çarpıcı ifadeler kullandı.

Kerem Aktürkoğlu'ndan çarpıcı sözler
29 Nisan 2022 - 08:36
Galatasaray'da bu sezonun en etkili isimlerinden olan Kerem Aktürkoğlu, Vole'ye verdiği röportajında dikkat çekici ifadeler kullandı. 

Başakşehir'deki ilk dönemlerinin kendisi için ne kadar zorlu geçtiğini anlatan Kerem Aktürkoğlu, altyapıda yaşadığı sorunları anlattı.

Başakşehir dönemiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Kerem ''A Takım antrenmanlarına katılmaya başladığımda teknik direktörümüz Abdullah Avcı'ydı ama A takım'ın hiyerarşisini hiçbir zaman aşamadık. Yaşça daha büyük ve daha tecrübeli oyuncular antrenmanda top kaybettiğimizde bağırır, küfür ve tehdit eder, kendi antrenman yeleklerini parçalardı. Türk futbolunun en büyük sorunu altyapıdan çıkan oyuncular için sağlıklı ortamın oluşmaması. Arda Güler benim 23 yaşında elde ettiğim öz güveni henüz 17 yaşında kazandı. Phil Foden A takıma çıktığında Manchester City'de yaşı büyük oyuncular tarafından küfür ve tehdit yağmuruna tutulsaydı Manchester City organizasyonunda teknik direktör ve yöneticiler tarafından o oyuncuya ne kadar tepki gösterilirdi? Türk futbolu bu hiyerarşi sorununu artık yavaş yavaş aşıyor ama hala aynı sorunu zaman zaman yaşayan isimler olduğunu duyuyorum'' dedi.

Hayalinin Premier League olduğunu da söyleyen genç oyuncu ''Hayalim tabii ki Premier League... Bence bütün futbolcuların hayalidir. Çünkü gerçekten en güzel, en iyi futbolun oynandığı lig olduğunu düşünüyorum. Ama kendi futbolum açısından dersek Almanya ve İspanya Ligi benim için uygun diye düşünüyorum. İnşallah, Allah nasip eder de oralara gidebilirsem başarılı olabileceğimi düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'in ayrılığına da takım olarak çok üzüldüklerini söyleyen Kerem ''Çok fazla üzüldük. Çünkü beni Galatasaray’a kazandıran Fatih Terim’dir. Bana o özgüveni veren, güvenen Fatih hocadır. Benim için yeri farklıdır. Zor zamanlarda bile bana destek olmuştur. Saha içinde o sorduğunuz özgüveni aşılayan Fatih hocadır. Saha içinde özgürlük verdi bana. Neler yapabileceğimi, benim karakterime, yeteneğime güvenip o özgüveni aşılayan Fatih hocadır. Onun benim için yeri özel ve farklıdır. Türk futbolunda yaptıkları hiçbir zaman bitmez. Fatih hocanın Türk futboluna kattıkları çok özel ve farklıdır. Bu sene başarısızlık olmuştur. Ama bunu sadece Fatih hocaya yıkmamak lazım'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum