Kimler favori, kimler sürpriz yapabilir?

2022 Dünya Kupası'nda grup maçları büyük bir heyecanla bekleniyor. E, F, G ve H Grubu'ndaki son durumları ve ilk iki sırayı almak için avantajlı takımları değerlendirdik.

Kimler favori, kimler sürpriz yapabilir?
19 Kasım 2022 - 00:26 - Güncelleme: 19 Kasım 2022 - 00:27
2022 Katar Dünya Kupası'nda grup maçlarının heyecanı başlıyor. Birbirinden zorlu gruplarda takımlar ilk iki sırayı alarak son 16 turuna çıkmaya çalışacak. E, F, G ve H Grubu için takımların şanslarını masaya yatırdık.

Favoriler aynı grupta | 2022 Dünya Kupası E Grubu

Avrupa'nın iki büyük takımı İspanya ve Almanya, E Grubu'nda birbirlerine rakip olacaklar. İlk iki sıra için en avantajlı takımlar tabii ki onlar. Form durumları ve kadro kalitesi birbirine çok yakın iki takım. Grup liderini aralarında oynayacakları maç belirleyebilir. Bu grupta liderlik, gol averajına da kalabilir. 

İspanya ve Almanya'yı grupta en çok zorlayacak takım ise Japonya. Asya ülkesi, son zamanlarda bir çıkış içinde. Son Dünya Kupası'nda da gruptan çıkmayı başarmışlardı. Burada şansızlıkları zor bir grup içinde yer almaları. Grubun en şanssız takımı ise Kosta Rika... 3 takıma karşı da puan almaları bir hayli zor görünüyor. 2014 Dünya Kupası'nda Kosta Rika, İngiltere, İtalya ve Uruguay ile ölüm grubuna düşmüş ancak buradan çıkmayı başarmıştı. Sürpriz sonuçlar almayı seven bir takım. Yine de bu kez 2014'teki peri masalını gerçekleştirmeleri çok zor gözüküyor.

Başaltı takımlarının mücadelesi | 2022 Dünya Kupası F Grubu

F Grubu'nda ise başaltı takımlar diyebileceğimiz Belçika ve Hırvatistan aynı grupta. Dünya Kupası'nın son finalistlerinden Hırvatistan, 2018'de gösterdiği performansın bir benzerini göstermek isteyecektir. Belçika ise altın jenarasyonunun artık sonuna geliyor ve bu kadro henüz hiçbir kupa kazanamadı. Artık tecrübeli bir takımlar ve daha fazla ileriye gitmek isteyeceklerdir. 

Fas ise enteresan bir kadroya sahip. Sürpriz yapma potansiyelleri var. Fas ile oynayacak her takımın işi biraz zor olabilir. Ne yapacakları belirsiz bir takım. Tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Kanada ise puan mücadelesi verecektir. Rakiplerine göre tecrübeleri ve şansları çok az.

Favori Brezilya | 2022 Dünya Kupası G Grubu

Dünya Kupası'nın en büyük favorileri arasında gösterilen Brezilya, G Grubu'nda Sırbistan, İsviçre ve Kamerun ile mücadele edecek. Brezilya, doğal olarak grubun liderlik favorisi konumunda. Geniş ve güçlü bir kadroları var ve grupta liderlikten başka bir şey düşünmeyeceklerdir.

İkincilik için ise büyük bir çekişme yaşanacak gibi gözüküyor. Sırbistan, İsviçre ve Kamerun'un birbirleriyle oynayacakları maçlar büyük önem taşıyor. Sırbistan, son zamanlardaki formu ve güçlü kadrosu ile rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. İsviçre'nin de buraları oynama konusunda büyük bir tecrübesi olduğunu unutmamak lazım. Kamerun ise kadro kalitesi daha zayıf olmasına rağmen kolay kolay yenilecek bir takım değil ancak işlerinin de zor olduğunu belirtmeliyiz.

Cristiano Ronaldo etkisi | 2022 Dünya Kupası H Grubu

Gelelim son grubumuz olan H Grubu'na... Cristiano Ronaldo'nun Dünya Kupası başlamadan önce verdiği röportaj, Portekiz'i ne kadar etkileyecek? Ronaldo'nun son Dünya Kupası ve turnuvaya hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazır olduğunu söylüyor. Tüm gözler Ronaldo'nun üzerinde olacak. Bu durum sadece Portekiz'in değil, grubun da kaderini belirleyebilir.

Portekiz'i en çok zorlayacak takım Uruguay olarak dikkat çekiyor. Uruguay'ın bu grupta lider olarak çıkması kimseyi şaşırtmayacaktır. Valverde ve Nunez, tam da Dünya Kupası öncesi formlarını zirveye çıkarttılar. Forvet hatlarına bir bakalım... Nunez, Cavani ve Suarez. Çok korkutucu! Uruguay, turnuvanın sürpriz adaylarından biri olarak gösteriliyor ve grup liderliğini en az Portekiz kadar istiyorlar. 

Güney Kore, Son'dan gelen iyi haber ile morallendi. O olmadan işleri çok zor olacaktı. Hala da zor! Gana ve Güney Kore, son ana kadar savaşan, asla pes etmeyen takımlar. Bu maçta oynanacak tüm maçlar zor geçmeye aday. Uruguay ve Portekiz bir adım öne çıksa da çok zevkli maçlar bizi bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum