Konyaspor evinde moral tazeledi

Süper Lig'in 6.haftasında Atiker Konyaspor evinde Akhisarspor'u konuk etti. Seyircisiz oynanan mücadeleden ev sahibi ekip 2-0 galip ayrıldı.

Konyaspor evinde moral tazeledi
23 Eylül 2017 - 15:31 - Güncelleme: 23 Eylül 2017 - 16:05

Ev sahibi Atiker Konyaspor mücadeleye 4-2-3-1 dizilişi ile başlarken, forvet hattında geçen hafta dinlendirilen Milosevic forma giydi. Akhisarspor ise klasik diyebileceğimiz 4-2-3-1 formasyonunu bozmazken Karabükspor maçının 11'inide korudu.


Erken gol moral getirdi

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Özgür Yankaya'nın ilk düdüğü ile maç başladı. Düşük tempoda başlayan karşılaşmada suskunluğu dakikalar 18'i gösterirken Ömer Ali Şahiner bozdu. Sol kanattan Eren'in arka direğe kestiği nefis ortaya güzel bir kafa vuruşu yaparak topu kaleci Lukac'ın bacaklarının arasından ağlara gönderen Ömer Ali, Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında Akhisar Belediyespor, yeniden baskı kurmaya başlarken, ev sahibi tempoyu düşürmeye çalıştı. Nitekim başaralı olan Atiker Konyaspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.


Konyaspor 2. yarıda rahatladı

İkinci yarıya devam edemeyen Eren Albayrak sakatlığı nedeniyle yerini Eze'ye bıraktı. Bu değişiklik sonrası Ömer Ali Şahiner ikinci yarıya sol bek başladı. İkinci yarının ilk bölümlerinde Akhisar beraberlik golünü bulmak için tempoyu arttırmaya çalıştı. Olcan ve Henrique ile etkili olmaya çalışan konuk ekibin baskısını pas oyunu ile kıran Konyaspor mücadeleye ortak oldu. 73.dakikada sağ kanatta topla buluşan Fofana, rakiplerinin arasından müthiş çıkıp ceza sahasındaki Eze'yi gördü. Topu kontrol eden Eze, yerden sert bir şutla topu direk dibinden ağlara yolladı ve farkı 2'ye çıkartarak takımını rahatlattı. 90.dakikada ev sahibi ekip Vedat Bora'nın yerde kalması sonucu penaltı kazandı. Topun başına geçen Skubic'in kullandığı penaltı vuruşunda top üst direkten dışarı gitti ve karşılaşmayı Atiker Konyaspor 2-0 galip tamamladı.


Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Konyaspor bu galibiyeti ile 3 maçlık mağlubiyet serisine dur dedi ve puanını 6'ya çıkartarak 12'inci sıraya yükseltti. Okan Buruk yönetimindeki Akhisar Belediyespor ise ligdeki 2.mağlubiyetini elde ederek haftayı 10 puanla tamamladı.


Halil Mert Afacan/ Futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum