Krasnodar'ın can damarı Smolov

Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Krasnodar'ın iki büyük silahı var

Krasnodar'ın can damarı Smolov
13 Şubat 2017 - 11:50

Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Krasnodar'ın iki büyük silahı var.. Golcüsü Smolov ve -9 derecedeki soğuk havası.

16 Şubat Perşembe günü Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Krasnodar FC hazırlıklarını sürdürüyor.

Rusya’nın batısında 1 milyon nüfuslu Krasnodar şehrinin takımı olan Krasnodar FC az zamanda çok iş başarmanın futboldaki başarılı sayılabilecek örneklerinden biri.

Bu sene kulüp tarihinin yalnızca 9.yılını bitirecek Krasnodar, şimdiden Rus Ligi'nin korkulan bir deplasmanı, dişli bir ekibi olduğunu gösteriyor.

Krasnodar’da şu an için Fenerbahçe maçını etkileyecek bir sakatlık bulunmuyor.

ÇOK ZOR BİR GRUPTAN ÇIKTI

Bu sezon ligde iç sahada oynadığı 10 resmi maçta 7 galibiyet 2 beraberlik alan, toplamda ise 17 maçta 2 kez mağlup olan Krasnodar, UEFA Avrupa Ligi’nde Schalke 04, Salzburg ve Nice’in olduğu zorlu gruptan 2. olarak çıktı ve kendi sahasında mağlubiyet yüzü görmedi.

16 takımlı Rusya Premier Ligi'nde 28 puanla 5.sırada yer alan Krasnodar'ın lider Spartak Moskova'yla arasında 12 puan fark bulunuyor.

SMOLOV EN ÖNEMLİ SİLAH

Krasnodar'ın en önemli kozu forvet Fedor Smolov yaklaşık 10 milyon euro değere sahip.

27 yaşındaki Smolov 12 maçta 10 gol atarken, takımın  diğer dikkat çeken oyuncuları 3 Brezilyalı Ari, Joazinho ve Wanderson. Sağ kanatta görev yapan ve çok hızlı adam eksilten Kolombiyalı Laborde de Krasnodar için önemli bir koz olarak gözüküyor.

SAVUNMANIN LİDERİ NALDO

Sezon başında yapılan transferlere 10 Milyon Euro harcayan Rus temsilcisi, Naldo gibi kariyerli bir stoperi renklerine katmıştı. La Liga, Serie A, Portekiz Ligi gibi önemli arenalarda boy gösteren Naldo 1.88 boyu ve tekniğiyle savunmanın lideri durumunda.

Yaz transfer döneminde Kritysuk, Kabore ve Christian Ramirez'le kadrosunu güçlendiren Krasnodar, ara transferde ise Aleksandr Zhirov ve Viktor Claesson’u kadrosuna katarak iskeletini güçlendirdi.

EVİNDE ÇOK TEHLİKELİ

Krasnodar'ın bu sezon en çok dikkat çeken yönü, iç sahada aldığı başarılı sonuçlar diyebiliriz. UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında ağırladıkları Ligue 1're sezonun flaş takımı Nice'i 5-2'lik skorla devirmeleri de bunun en büyük göstergelerinden birisi.

Ligde topladığı 28 puanın 23'ünü iç sahada alan Rus ekibinin ligdeki deplasman karnesi ise tam aksine hiç iç açıcı değil: 8 maçta 2 beraberlik, 6 yenilgi.

ADVOCT HAZIRLIK MAÇINI İZLEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat geçen hafta İspanya'ya giderek Krasnodar'ın Norveç ekibi Haugesund ile 2-2 berabere kaldığı maçı izledi.

Krasnodar Bystrov ve Zhiguiyov'un golleriyle 2-0 öne geçtiği maçın son 4 dakikasında yediği iki golle sahadan berabere ayrılmıştı.

TEKNİK DİREKTÖR SHALIMOV

48 yaşındaki Igor Shalimov'un çalıştırdığı Rus ekibi devre arası hazırlık maçlarında Çin Süper Lig takımlarından Henan Jianye'yi 1-0, Japon ekibi Suwon Bleuwings'i de 3-0 mağlup etti. Slavia Prag'a 2-1 yenilen Krasnodar, Macar ekibi Videoton'la da 0-0 berabere kaldı.

LİGLERE KIŞ YÜZÜNDE UZUN ARA VERİLİYOR

Sarı lacivertlilerin bu zorlu karşılaşmada rakibin yanı sıra hava şartlarıyla da mücadele edecek. Çünkü maç günü Krasnodar şehrinde hava sıcaklığının -9'a kadar düşmesi bekleniyor. 

Rusya'da kış aylarında ortaya çıkan olumsuz hava şartları futbolu da etkiliyor. Nitekim, Rusya'da Ağustos'ta başlayan liglere Aralık-Mart arası 3 ay ara veriliyor.

Krasnodar, 5 Aralık'ta devre arasına giren Rusya Premier Ligi'nde oynadığı 17 maçta topladığı 28 puanla 5. sırada bulunuyor. Rusya Premier Ligi'nin ikinci devre 5 Mart'ta başlayacak.

KRASNODAR - FENERBAHÇE MAÇI ST KAÇTA, HANGİ KANALDA, SON HABERLER.. (Devamı...)