Kruse için Fenerbahçe'nin Diarra örneği

Fenerbahçe, Max Kruse'nin tek taraflı sözleşmesini feshetmesinin ardından gerekli girişimlere başlanacağını açıklamıştı! Peki nasıl bir yol izlenecek? İşte en yakın örnek Lassana Diarra ve yaşananlar...

Kruse için Fenerbahçe'nin Diarra örneği
19 Haziran 2020 - 10:57 - Güncelleme: 19 Haziran 2020 - 13:23

FUTBOO | Fenerbahçe'de Max Kruse'nin sözleşmesini tek taraflı feshetmesi akıllara Lass Diarra'nın aldığı tarihi cezayı getirdi. Fenerbahçe cephesi, Diarra'yı örnek göstermeye hazırlanıyor. Peki Diarra konusunda tam olarak ne olmuştu?

Max Kruse, Fenerbahçe ile sözleşmesini tek taraflı feshetti ve sarı lacivertli kulüpten ayrıldı. Fenerbahçe yöneticisi Alper Pirşen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Bir hukukçu olarak söylüyorum ki Max Kruse bir poker oynadı, risk aldı ve kolay para peşine düştü. Lassana Diarra, Max Kruse'ün yaptığının aynısını yaptı ve 10 milyon euro ödedi' sözlerini kullandı.

Aynı zamanda avukat olan Pirşen, 'Diarra böyle bir işlem yaptığı için 10 milyon euro tazminat cezası aldı ve uzun süre kulüp bulamadı. Max Kruse'yi daha zor günler bekliyor. Biz Fenerbahçe olarak mücadele edeceğiz. O ise tek başına' dedi... Fenerbahçe, Kruse konusunda Lassana Diarra'yı örnek gösteriyor. Diarra'da neler olmuştu, biraz geçmişe gidip bakalım...

CAS’tan Diarra’ya tarihi ceza

Lassana Diarra, Lokomotiv Moskova'da oynarken Rusya'dan sıkılmış ve sözleşmesini tek taraflı feshedip adeta kaçmıştı. Rus ekibi Lokomotiv Moskova, Diarra'ya dava açmış ve konu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşınmıştı. CAS, iki sene süren davanın ardından Lokomotiv Moskova'yı haklı bulmuş ve transferde usulsüzlük nedeniyle Diarra'nın Lokomotiv Moskova'ya 10 milyon euro ödemesine karar verilmişti.

Cezadan sonra kendine gelemedi, borcu kapatmak için oynadı

Rusya'dan şok bir şekilde ayrılıp Marsilya'ya transfer olan Lassana Diarra, 31 yaşında aldığı bu cezanın ardından ise bir türlü toparlanamamıştı. 29'unda Lokomotiv'den kaçan ve 31 yaşında CAS tarafından 10 milyon euro ödeme cezası verilen Diarra, kariyerinin sonuna kadar bu parayı ödemek için oynadı desek büyük ihtimal yanlış olmaz. Zaten Marsilya'dan sonra Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Jazira'ya gitmesi de tamamen para içindi. 

Lokomotiv Moskova’yı tehdit işe yaramadı

Fransız futbolcu, ceza karşısında öylesine şok olmuştu ki Lokomotiv Moskova'ya ''Eğer cezamda indirime gitmezseniz futbolu bırakırım, siz de hiç para alamazsınız'' diye tehditlerde bulunmuştu. Diarra'nın Türkiye'ye gelmesi de gündeme gelmişti ama o hep, cezayı ödemek için uçuk maaşlar talep istemişti. İsmi zaman zaman Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Lass, istediği maaşları alamayınca Türkiye'ye de gelememişti.

Peki ne oldu? Lokomotiv Moskova parasını aldı, Lass Diarra ise futbolda son 4 yılını kafası başka yerde, borç ödemeye çalışarak geçirdi… Şimdi de Fenerbahçe, Diarra’yı örnek gösterip Kruse’yi CAS’a götürmeye hazırlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum