'Kulübü tehdit etti'

Beşiktaş'ta başkan Serdal Adalı ve teknik direktör Sergen Yalçın, Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Rafa Silva'nın durumunu anlattı.

'Kulübü tehdit etti'
15 Kasım 2025 - 14:48
Beşiktaş'ta Serdal Adalı ile teknik direktör Sergen Yalçın, Rafa Silva'nın durumu hakkında açıklamalar yaptı.

İşte toplantıdan öne çıkanlar;

Serdal Adalı: "Rafa Silva'ya hep özel davrandık. Esneklikler sağladık ve her derdiyle ilgilendik. Onu sarıp sarmaladık. Beşiktaşlı biri ve başkan olarak, en iyi oyuncumun ayrılmasını ister miyim? Bu tavırdan sonra devre arasına kadar profesyonel olarak görev yapmasını istedim. Kendisiyle de uzun uzun konuştuk. Ona olan sevgiyi anlattık. Taraftar için devre arasına kadar en iyisini yapmasını söyledim.

Rafa devre arasına kadar talebimiz için olumlu adım atmadı. Ocak ayı için çıkış maddesi bellidir! Menajeri '3 Milyon Euro getirelim, bırakın' gibi komik bir teklif geldi! Burası Beşiktaş, ayrılmak isteyen varsa, şartları Beşiktaş belirler!"

Sözleşmesi bitene kadar oturur

Serdal Adalı: "Rafa Silva ya bir an önce kendisine duyulan sevginin ve güvenin karşılığını verir ya da istediğimiz bonservisi getirir ve gider! İkisine de yanaşmıyorsa, sözleşmesi bitene kadar hiçbir yere gidemez! Beşiktaş'ın maaş tasarrufuna da ihtiyacı yoktur! Gerekirse parasını veririz, oturturuz! Gerekirse konu FIFA'ya gider, Beşiktaş'ın hakları sonuna kadar korunur."

Olay benden çıktı

Sergen Yalçın: "Rafa Silva ilk gün bana 'Çok mutsuzum, burada durmak istemiyorum. Futbolu bırakmak istiyorum' dedi. Kenny Aroyo da benzer şeyleri söyledi, onun önünü açtık.

Bir ay sonra Rafa'yı tekrar çağırdım, değerini anlattım. Ona ihtiyaç olduğunu anlattım. Toparlamaya çalıştık ama Kasımpaşa maçı haftası olay halledilemeyecek bölümlere gitti. Direkt olarak idmanlara çıkmayacağını ve maçlarda oynamayacağını söyledi.

Bu olaylar olduktan sonra ekibime 'Rafa'ya karışmayın' dedim. Oynamak istemediğini söyledikten sonra olay benden çıktı ve idari bir konu haline geldi. Bunu başkana söyledim. Rafa vitesi 5'e attı, çözebilecek durumum kalmadı"

Kulübü tehdit ediyor

Sergen Yalçın: "Her pazartesi 'Rafa idmana çıkacak mı, oynayacak mı?' durumuna geldik. Menajeri arıyor, kulübü tehdit ediyor. Kontratı feshedeceksek oynayacakmış... Burası Beşiktaş... Rafa Silva'nın da, Sergen Yalçın'ın da yeri dolar..."

Serdal Adalı: "Kriz yönetilemedi gibi bir şeye katılmıyorum. Yönetemesek, çok daha farklı sonuçlara giderdi. En azından karşımızda oturup konuşabileceğimiz bir futbolcumuz var. Bir şeyin koptuğu yok. Ama sıkıntı da bunlar. Sıkıntının özü Rafa'dan kaynaklanıyor. Türkiye'ye en fazla Portekizli getiren yöneticiyim, hepsiyle sürekli görüşüyorum. Rafa değişik bir karakter. Biz yapamadıysak, gerisini siz tahmin edin. Suçlu aramaya gerek yok."

Türkiye'den teklifi kabul etmem

Serdal Adalı: "Türkiye'den Rafa Silva için hiçbir takas teklifini kabul etmem! Türkiye'de oynayamaz! 
 
Rafa Silva zaten ilk gün 'Hayır, hayır! Türkiye'de bir takımda oynamayacağım. Portekiz'de oynarsam oynarım' dedi. 
 
Beşiktaş ile Rafa Silva'nın 1,5 yıllık sözleşmesi var. O sözleşme bittikten sonra Türkiye'de bir takımda oynamasına engel olamam."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum