Kulüplerimizin Avrupa Ligi elemeleri durumları netleşti

Atiker Konyaspor'un Türkiye Kupası'nı almasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakları ve eleme durumları netlik kazandı.

Kulüplerimizin Avrupa Ligi elemeleri durumları netleşti
01 Haziran 2017 - 00:51 - Güncelleme: 01 Haziran 2017 - 00:57

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Atiker Konyaspor’un, Medipol Başakşehir’i penaltılar sonucunda 4-1 mağlup edip kupayı almasının ardından, kulüplerimizin Avrupa Kupalarına katılım durumları da belli oldu.

Kupa şampiyonu Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılmaya hak kazandı. Bu sonuçla Spor Toto Süper Lig’i 3. bitirecek takım gruplara katılım hakkı için 1 ön eleme oynayacakken, ligin 4. sü 2 ön eleme oynayacak ve ligi çok erken açmak zorunda kalacak.

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu 13 Temmuz’da başlarken, 3. Ön Eleme Turu 27 Temmuz’da başlayacak. 3.lük yarışındaki Fenerbahçe ve Galatasaray tüm elemelerde seri başı olacaklar.

ANTALYASPOR BEKLEDİĞİNİ ALAMADI

Avrupa Kupaları’na katılım hakkı kazanmak için Medipol Başakşehir’in kupayı almasını bekleyen, Antalyaspor, Atiker Konyaspor’un kupayı müzesine götürmesi ile UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkını kazanamadı.

BEŞİKTAŞ VE BAŞAKŞEHİR DEVLER LİGİ'NDE

Lig şampiyonu Beşiktaş ülkemizi Şampiyonlar Ligi gruplarında temsil edecekken, Medipol Başakşehir ise Devler Ligi için 2 ön eleme oynayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum