Küme düşme kaldırılırsa ne olacak?

Süper Lig'de haftanın tartışma konusu 'küme düşmenin kaldırılması' oldu. Kulüpler Birliği, ub yönde bir açıklama yaparken gözler TFF'ye çevrildi. Peki Süper Lig'de küme düşme kaldırılırsa ne olacak?

Küme düşme kaldırılırsa ne olacak?
29 Temmuz 2020 - 11:46 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 17:44
Geçtiğimiz gün Kulüpler Birliği toplantısının ardından gündeme 'Süper Lig'de küme düşmenin bu sezon kaldırılması' konusu gelmişti. Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'na bu yönde bir tavsiye kararı verileceği belirtlmişti. Peki Süper Lig'de küme düşme kaldırılırsa ne olacak?

Süper Lig'de 2019/2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılması halinde, bir sonraki sezon 21 takımla oynanacak. Son üç sırada yer alan Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor düşmezse, TFF 1. Lig'den üst lig hakkı kazanan Hatayspor, BB. Erzurumspor ve Adana Demirspor - Fatih Karagümrük maçında mutlu sona ulaşan takım gelecek sezon Süper Lig'de mücadele edecek.
 

Kabul edilirse bir ilk yaşanacak

Böylece Süper Lig'de 2020/21 sezonundaki takım sayısı 21'e çıkacak.

Pandemi sonrasındaki özel durum nedeniyle Kulüpler Birliği böyle bir talepte bulunurken, eğer Türkiye Futbol Federasyonubu tavsiyeyi kabul ederse Süper Lig tarihinde ilk kez 21 takımla oynanacak. TFF'nin konuyla ilgili kararını bugün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapılacak toplantının ardından açıklaması bekleniyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum