Kupa canavarı Pep Guardiola!

Manchester City ile bir şampiyonluğa daha ulaşan Pep Guardiola, son 12 yılda 9 kez çalıştırdığı takımları ligin en iyisi yapıyor...

Kupa canavarı Pep Guardiola!
12 Mayıs 2021 - 14:06 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 14:22
Premier League'de Manchester City, son 4 yılda 3. kez şampiyonluk sevinci yaşarken bu başarının teme taşı hiç şüphesiz Pep Guardiola'ya ait.

2 sene önce rekor puanla City'i şampiyon yapan, bu sezon kulübü tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline taşıyan Pep Guardiola, İngiliz ekibinde geçirdiği 5. sezonda ise 3. lig şampiyonluğa ulaştı.

12 yılda 9 kez lig şampiyonu

Pep Guardiola'nın 12 yıllık teknik direktörlük kariyerine baktığımızda ise üst üste 2 yıl şampiyon olmadığı bir sezon olmadığını görüyoruz. İspanyol teknik direktör, 12 sezon boyunca 9 kez çalıştığı liglerde şampiyon olarak neden dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi olduğunu ispatlıyor.

Guardiola'nın şampiyon olamadığı sezonlarda da en kötü derecesi 3.lük oldu. Barcelona'da bir kez 2. olan İspanyol çalıştırıcı City'de de bir kez 2, bir kez de 3. oldu. En kötü seviyesi 3.lük olan bir teknik direktörden bahsediyoruz...

Barcelona ile başlayan kupalar

2008-09 sezonunda Barcelona ile teknik direktörlük kariyerine başlayan Guardiola, Barça ile üst üste 3 La Liga şampiyonluğu yaşarken son yılında ikinci oldu. Guardiola, ardından gittiği Bayern Münih'te de 3 Bundesliga şampiyonluğu kazandı.

Puan rekoru kırarak gelen şampiyonluk

Ve ardından Manchester City... İlk sezonunda 3. olan Guardiola, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında şampiyon olurken 2018-19 şampiyonluğunda Premier League puan rekorunu kırarak mutlu sona ulaşmıştı. 

Geçen sezon şampiyonluğu Liverpool'a kaptıran Guardiola yönetimindeki Manchester City, bu sene tekrar İngiltere'nin en büyüğü olurken Pep Guardiola da 12. sezonunda 9. lig şampiyonluğuna ulaştı... Ne başarı ama! Şimdi Guardiola'nın önünde 3. kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma hedefi var. 

Kesin olan bir şey var ki Guardiola, daha şimdiden adını dünyanın en iyi teknik direktörleri arasına yazdırmış durumda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum