Kupaların efendisi Zinedine Zidane

Real Madrid'in Fransız teknik direktörü Zinedine Zidane takımın başına geldiği kısa sürede toplam 4 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Kupaların efendisi Zinedine Zidane
04 Haziran 2017 - 01:25 - Güncelleme: 04 Haziran 2017 - 02:03

Real Madrid’in başına geçtiğimiz sezon 5 Ocak 2016 tarihinde geçen Zinedine Zidane Real Madrid’i kupaya doyurdu.

İspanyol teknik adam Rafael Benitez’in yerine gelen Zinedine Zidane göreve geldiği ilk sene 2016 Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid’i geçip Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı. Sene başında da Sevilla’yı UEFA Süper Kupa’da 3-2 mağlup ederek bu kupayı da Real Madrid müzesine götürmeyi başardı.

Bu sene La Liga’yı Barcelona’nın önünde zirvede tamamlayan efsane futbol adamının takımı, 2017 Şampiyonlar Ligi finalinde de Juventus’u 4-1 ile geçip kupaya uzandı.

TARİHE GEÇTİ

Göreve geldiği kısa sürede Real Madrid’e 4 önemli kupa kazandıran Zinedine Zidane, Şampiyonlar Ligi’ni üst üste 2. kez kazanan ilk teknik direktör olman unvanına da sahip olmayı başardı.

GALİBİYET YÜZDESİ ÇOK YÜKSEK

Real Madrid’in başında 87 resmi maça çıkan Zidane, takımıyla 66 galibiyet, 14 beraberlik ve 7 mağlubiyet gördü.

"FUTBOLCULAR SAYESİNDE"

Şampiyonlar Ligi zaferi konusunda konuşan Zidane "Harika bir yıl geçirdik. Tüm futbolcularımı ve bu harika kulübü tebrik ediyorum. Bu başarılara oyuncular sayesinde ulaşabiliyoruz. Bunun farkındayız. En iyi teknik direktör değilim" diye açıklamalar yaptı.

Görkem Candan - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum