"Kuralları bilmiyorlar gibi"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takım idmanında açıklamalarda bulunurken VAR kayıtları ve hakemlere de değindi.

"Kuralları bilmiyorlar gibi"
04 Ocak 2023 - 12:41
Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde;

Ligin uzun bir maraton olduğunu ve performanslarda dalgalanmalar yaşanabileceğini dile getiren Şenol Güneş, "Her maç kritik, önemli. Uzun bir maraton, oynanacak bir sürü maç var. Sürekli hiçbir takım iyi ya da kötü gitmez. Performansta dalgalanmalar yaşanır. Önemli olan düşüşlerde puan kaybı yapmamak lazımdı. Önemli olan oyun anlayışımızı takımla beraber geliştirebilmek. Yeterli değil, zamana ihtiyaç var ama puan açısından da sabırlı olacak durumda değiliz. Kaybedilen her puan geri gelmiyor. Kasımpaşa maçıyla bir seri yapmak istiyoruz.

Takımın genel durumu iyi. Kerem, Salih, Oğuzhan, Ghezzal'ın durumları olumsuz gözüküyor. Salih bir tık daha iyi. Maçtan beri takımla idmanlara katılmadı. Kerem de takımdan ayrı çalışıyor. Çok ciddi değil ama 3 - 5 gün takımdan ayrı kalabilir. Weghorst'un önemli bir şeyi yok. Dinlenme verdik ona. Durumuna göre bakacağız. Genel olarak sezondan başından bu yana takımın bulunduğu yerden memnun değiliz. Bunu yukarı çıkarmak için çalışacağız. Eldeki oyuncuların buna iyi cevap verdiğini düşünüyorum. Kasımpaşa maçında da hem iyi oyun, hem de 3 puan alırsak gelecek adına iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Bırakın yakamızı, biz işimizi yapacağız"

Yoruma girdiğiniz zaman farklı bir yere varırız. Hakemlere baskı yapılmasını doğru bulmuyorum. Hakemlerin de işini iyi bilmesini ve yapmasını istiyorum. Şu an eski ve yeni hakemleri dinliyorum, bana sanki kuralları bilmiyorlar gibi geliyor. Kuralları kendilerine göre yorumluyorlar. Bilim nettir. 2+2 = 4. Futbol 3 ya da 5'tir. Bilimle çözmeye kalkarsanız hata yaparsınız. Tartışmalı kararlar var. Onların üstünden gidersek, menfaatler de ortaya çıkarsa hiçbir şey konuşamayız. O zaman susmak daha iyidir. Bizi neden bu olaya ortak ettiniz. Beşiktaş'a şunu mu demek istiyorsunuz. Siz haksızlık yapıyorsunuz.. Zaten biz gerideyiz ya, bırakın yakamızı. Biz işimizi yapacağız. Futbol oynamaya çalışıyoruz. Futbol oynayan takımları, hakemlerin takdir haklarını oynanan oyuna izin versin. Gaziantep maçında izin vermedi. Yeter artık ya! Bu işin içerisine, merkeze girip, marka değeri yüksek dedikten sonra bu şekilde itibarsızlaştırmak markayı kurtarmaz, batırır. Çözümü olmaz. Geri dönmek de zor. Bir şey açıldı, devam edecek. Açılmamalıydı, açıldıysa devam etmeli. Bütün maçlar. Takıma da söylüyorum, oyun üstünlüğü, skor üstünlüğü herkes tarafından taktir edilmeli. Onun peşindeyiz. Bizi bu tip oyunların içine sokmasınlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum