La Liga askıya alındı

La Liga Yönetimi, profesyonel futbol karşılaşmalarını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle süresiz askıya aldığını duyurdu. 20 takımdan oluşan ve 38 hafta süren İspanya La Liga'da 27 maç sonunda Barcelona, Real Madrid'in 2 puan önünde lider durumda bulunuyordu.

La Liga askıya alındı
23 Mart 2020 - 16:19 - Güncelleme: 23 Mart 2020 - 16:29

Koronavirüs'ün etkilerinin futbol ve diğer spor dallarındaki yansımaları devam ediyor.

Son olarak bugün yaşanan bir gelişmeyle İspanya La Liga süresiz olarak askıya alındı.

La Liga Yönetimi, profesyonel futbol karşılaşmalarını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle süresiz askıya aldığını duyurdu.

La Liga Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, maçların askıya alınmasıyla ilgili kararın İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) ile birlikte alındığı belirtildi..

Açıklamada ayrıca; İspanya Hükümet yetkililerinin herhangi bir sağlık riski oluşturmadan devam ettirilebileceklerini düşünene kadar, tüm profesyonel futbol karşılaşmaların askıya alındığı da duyuruldu.

20 takımdan oluşan ve 38 hafta süren İspanya La Liga'da 27 maç sonunda Barcelona, Real Madrid'in 2 puan önünde lider durumda bulunuyordu.

Mallorca, Leganes ve Espanyol ise küme düşme hattını oluşturuyordu.

La Liga'nın bu sezon oynanmaması durumunda ya kaldığı yerdeki puan durumunun tescil edilerek, Barcelona'nın şampiyon ilan edilmesi ya da sezonun tamamen geçersiz kabul edilmesi gibi seçenekler bulunuyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum