'La Liga izin vermiyor'

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Lionel Messi'nin ayrılığı sonrasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

'La Liga izin vermiyor'
06 Ağustos 2021 - 13:11
Barcelona'da Lionel Messi'nin ayrılığının yankıları sürüyor. Başkan Laporta, Arjantinli yıldızla ilgili verilen kararın sebeplerini ve son durumu açıkladı.

İşte Joan Laporta'nın sözleri;

Bu kulüp 100 yılı devirmiştir ve her şeyden ötedir, herkesten! Tarihin en iyi futbolcusundan bile...

La Liga kısıtlıyor

Korkunç bir miras devraldık. Oyuncu maaşları, kulüp gelirlerinin %110'u durumunda. Messi'ye verecek maaş boşluğumuz yok. La Liga'nın koyduğu limitler bizi kısıtlıyor. Lionel Messi ile anlaşmamıza rağmen sözleşmesini yürürlüğe koyamadık. Maalesef maaş limiti konusunda sıkıntılarımız var.

Messi kalmak istedi ama...

Messi, Barcelona'da kalmak istedi. Biz de bunu istedik. Her şeye rağmen Leo'ya ve görüşmelere katılanlara teşekkür etmek istiyorum. Maalesef, La Liga kuralları nedeniyle devam edemiyoruz.

Kulüp daha önemli

Messi'yi Barcelona'da tutabilmek için TV hakları açısından kulübün 50 yılını etkileyecek bir sözleşmeyi kabul etmesi gerekiyordu. Messi'yi tutabilmek için Barcelona'nın işitsel ve görsel haklarını yarım yüzyıl boyunca ipotek altına almam gerekirdi. Bunu kimse için yapmak istemem. Biz 122 yıllık bir kulübüz. Messi'ye sonsuza dek minnettar olacağız ama kulüp her şeyden ötedir.

2 yıl maaş ödeyecektik, izin verilmedi

Messi ile 5 yıllığına anlaşmıştık ve 2 yıl maaş ödeyecektik. Messi bunu kabul etti. Biz, FFP açısından bunun uygun olacağını düşündük ancak La Liga izin vermedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum