La Liga yönetimi, Manchester City'i şikayet etti

La Liga yönetimi, resmi internet siteleri üzerinden UEFA'ya açık bir şekilde Manchester City kulübünü şikayet etti.

La Liga yönetimi, Manchester City'i şikayet etti
04 Eylül 2017 - 19:36

La Liga'nın resmi internet sitesinde "La Liga UEFA'yı, Paris St-Germain'e (PSG) açılan soruşturmayı devam ettirmeye ve benzer bir soruşturmayı Manchester City kulübüne de açmaya çağırıyor" ifadeleri yer alıyor. İspanya'da La Liga'nın İngiliz ve Fransız devlerini hedef alması, UEFA çatısı altında yeni bir lobi savaşlarının fitilini ateşleyebilir.

City ve PSG devlet yardımı alıyor iddiası

La Liga başkanı Javier Tebas'ın ifadelerinin de yer aldığı açıklamada, "City ve PSG'nin devlet yardımıyla adil olmayan bir şekilde finanse edilerek Avrupa futbolunun rekabetini bozduğunu" ifade etti. La Liga kulüpleri, Barcelona'nın düşüşe geçmesiyle birlikte, yükselişte olan Fransız ve İngiliz futbolunu hedef aldı. Son 10 seneye damga vuran Barcelona'nın düşmesinin La Liga'nın marka değerini düşüreceği tahmin ediliyor.


UEFA geçtiğimiz günlerde, 222 milyon euro karşılığında Neymar'ı transfer ederek dünyanın en pahalı transfer rekorunu kıran Fransız Paris St-Germain (PSG) takımına finansal fair play soruşturması açmıştı. Neymar'ı PSG'nin rekor bir bonservis ücreti ile transfer ettikten kısa bir süre sonra yeni bir transfer bombası patlatmıştı. Başkent ekibi, Monaco'dan Kylian Mbappe'yi 165 milyon sterlin'e transfer edince, UEFA harekete geçmişti.

UEFA, 2013 yılında hayata geçirdiği finansal fair play kurallarıyla, futbol kulüplerinin geliriyle gideri arasında bir denge olmasını zorunlu kıldı. Bu kural kapsamında, kulüpler 3 yıllık dönemlerde en fazla 30 milyon euro zarar edebiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum