Lacazette rekorla Arsenal'de

Dünyaca ünlü İngiliz ekibi Arsenal, Fransız golcü Lacazette'i rekor bir ücret karşılığında kadrosuna dahil etti. 46,5 milyon sterlin ödenen 26 yaşındaki golcü, Mesut Özil'i geçerek kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu unvanını aldı.

Lacazette rekorla Arsenal'de
05 Temmuz 2017 - 20:26

İngiltere Premier Lig’in ünlü takımı Arsenal, Alexandre Lacazette'i transfer etti. 

1995-1996 sezonundan bu yana ilk kez ligi ilk 4'ün dışında tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi bileti alamayan İngiliz temsilcisi, Bosna Hersekli savunmacı Sead Kolasinac'ın ardından forvet bölgesine de önemli bir transfer gerçekleştirdi.

Fransız temsilcisi Olympique Lyon'dan transfer edilen 26 yaşındaki Lacazette ile uzun süreli sözleşme imzalandığı İngiliz kulübü tarafından açıklandı.

Açıklamada bonservis bedeline ilişkin bir bedel söylenmezken, İngiliz basını Arsenal'in kadrosuna dahil ettiği Lacazette için bonuslarla birlikte yaklaşık 46,5 milyon sterlin bonservis bedeli ödeyeceğini iddia etti.

MESUT’U GEÇTİ

Lacazette, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'i geçerek kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu oldu. Londra temsilcisi, 2013'te Mesut Özil'i İspanyol ekibi Real Madrid'den yaklaşık 42,4 milyon sterlin karşılığında renklerine bağlamıştı. 

Kariyerine Olympique Lyon'da başlayan Lacazette, 2010'dan bu yana forma giydiği takımında 275 maçta 129 kez fileleri havalandırdı.

Lacazette, Lyon'da birer kez lig, Fransa Kupası ve Fransa Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum