Lale Orta için kararını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, düzenlenen basın toplantısında MHK Başkanı Lale Orta ve Beşiktaş'ın talebiyle ilgili birçok konuya değindi.

Lale Orta için kararını açıkladı
03 Nisan 2023 - 15:21
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Double Pass firmasıyla düzenlenen sponsorluk anlaşması için basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun geleceğine dair projelere yönelik bilgiler veren Büyükekşi ayrıca kulüplerin borcunu ve maddi yönden yaşanan acı tabloyu da duyurmuş oldu. Ayrıca Büyükekşi, ligden çekilen takımların puanlarının silinip silinmeyeceği konusunda tartışmalara son noktayı koydu. MHK konusunda da TFF Başkanı herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini söyledi.

TFF Başkanı Büyükekşi'nin açıklamaları şu şekilde:

“Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bu önemli projeyle ilgili yaptığımız çalışmaları, gerçekleştirdiğimiz ziyaretleri, sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugün detaylardan bahsedeceğim. Kalıcı ve istikrarlı başarı istiyorsak, sorunsuz ve sonuç odaklı işleyen, sürdürülebilir bir futbol ekosistemi yaratmak zorundayız. TFF olarak bizim rolümüz, futbol akademileri projesini sağlam bir zemine oturtmak ve uygulamasını sağlamak.”

"Kulüplerin borçlar 25 milyar TL"

“Kulüplerimiz ekonomik olarak zor durumdalar. Borçları 25 milyar TL’ye yakın. Faizi ile birlikte bu iki katına çıkıyor. Futbol akademileri projemiz, işte bu yüzden kritik öneme sahip. Hem altyapıda hem sportif başarıda hem de finansal açıdan ihtiyaçları karşılıyor.”

“Kulüplerimizin kendi altyapılarına kaynak ayırmalarını ve onları geliştirmeleri gerekiyor. Altyapı akademilerinden yetişen futbolcuların, öncelikle kendi kulüplerinin A takımına yükselmelerini, bir sonraki adımda da yurt dışına transfer olmalarını istiyoruz.”

Beşiktaş'a yanıt

Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın maçlarının oynanmamış olarak tescil edilmesi gerektiğini talep eden Beşiktaş'a Başkan Büyükekşi'den cevap geldi; "Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık. Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok, karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Olmayacak şeyler ile kamuoyunu meşgul etmeyelim. Ortamı gerginleştirmeden ligimizi devam ettirelim. Futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim."

MHK açıklaması

"Bu hafta sadece derbi maçın hakemi manuel olarak atandı. MHK'nin böyle bir talebi oldu. Belçika'da da böyle uygulamalar olabiliyor. Bazen en zor maçı manuel olarak atayabiliyorlar. Biz de buna izin verdik. Şeffaflık gereği de bunu özellikle açıkladık. Ayrıca Merkez Hakem Kurulu başkanını değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok."

(Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum