Lazio, Vedat Muriç'i neden bu kadar istiyor?

Avrupa'da birçok takımın radarında olan Vedat Muriqi için neden Lazio bu kadar ısrarcı? Lazio'nun Muriqi'ye olan ihtiyacını, Immobile ile neler yapabileceğini değerlendirdik.

Lazio, Vedat Muriç'i neden bu kadar istiyor?
13 Ağustos 2020 - 17:32

FUTBOO Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, bu sezon gösterdiği performansla başta Lazio olmak üzere birçok Avrupa takımının radarına girdi. Peki Lazio'nun Muriqi'ye neden ihtiyacı var ve bu transferi niye bu kadar çok istiyor?

İtalyan basınında çıkan haberlere göre Serie A'da Juventus ile şampiyonluk yarışında bulunan Lazio'nun transferde önceliği Fenerbahçe'den Vedat Muriqi. İtalyanlara göre Muriqi'nin bonservis ücreti 20 milyon euro civarında...

Simone Inzaghi yönetiminde harika bir performans sergileyen Lazio'da gol görevini 37 lig maçında 36 gol atıp 8 asist yapan Ciro Immobile üstleniyor. Başkent ekibi, her 88 dakikada gol katkısı veren Immobile gibi bir süper güce sahipken Muriqi'nin peşinde neden bu kadar koşuyor?

Eksiği yok, fazlası var

Lazio Teknik Direktörü Simone Inzaghi, Immobile olmasına rağmen çoğu zaman çift forvetli sisteme dönüyor. Bunun için de elindeki en güçlü silah Ekvadorlu forvet Felipe Caicedo. 3 yıldır Lazio'da forma giyen Caicedo, tam da Inzaghi'nin istediği tip bir forvet aslında. Güçlü, fizikli, rakip eksiltebilen, hava toplarında etkili, solak... Tam da Muriqi'nin özellikleri değil mi?

Ancak Caicedo'nun Muriqi'ye göre bir eksiği var. O da artık 32 yaşına merdiven dayaması...

Daha şimdiden tüm kariyerini yakaladı

68 kez Ekvador milli takımının formasını giyen Caicedo, Lazio tarafından hala para getiriyorken satılmak isteniyor. Zira 2022 yılına kadar İtalyan ekibiyle sözleşmesi bulunuyor ve sözleşmesi sona erince 34 yaşına gelmiş olacak. Zaten hızının da eskisi gibi olduğunu söyleyemeyiz. Kariyerinde Premier Lig, La Liga, Rusya ve İtalya gören Caicedo'nun bugüne kadar çıktığı en yüksek piyasa değeri 10 milyon euro. Şu anda ise 4.5 milyon. Muriqi, daha 26 yaşında 10 milyon euroyu görmüş durumda. Ve bunun çok daha üstüne çıkacak potansiyeli var. Kosovalı golcü, hem sistem hem de gelecek yatırımı olarak bakılıyor.

Immobile ile süper ikili

Lazio, aslında takımın gol yükünü çekecek bir forvet aramıyor. Onu zaten Immobile yapıyor. Inzaghi, Immobile'ye yardımcı olacak o 'güçlü, fizikli' forveti arıyor. Caicedo'nun vereceği maksimumu bu. İşin aslı bu sene potansiyelinin bile üzerinde oynadı. Vedat Muriqi'nin vermeyi vaat ettikleri ise Caicedo'dan çok daha heyecanlandırıyor. Immobile - Muriqi ikilisi… İşte Inzaghi’nin düşündüğü şey tam olarak bu! Süper ikilisini bulmak...

Lazio'da bir sistem oturmayı başaran Inzaghi, futbolcuya göre değil takıma göre futbolcu arıyor. Serie A'nın sona ermesiyle transfer çalışmaları da hızlanacaktır. Inzaghi'nin ısrarı doğrultusunda Vedat Muriqi transferinde önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler de yaşanabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum