Leicester şehrinin kahramanı: Jamie Vardy!

Premier League tarihinin gördüğü en sürpriz şampiyonluğun mimarlarından, 33 yaşında dünyanın en zor liginin gol kralı ve 35 yaşında hala bir star... Karşınızda Jamie Vardy!

Leicester şehrinin kahramanı: Jamie Vardy!
02 Mayıs 2022 - 13:10 - Güncelleme: 02 Mayıs 2022 - 16:43
FUTBOO | Dünyaca ünlü, çok sevdiğimiz Kasabian'ın 'Underdog' şarkısını Leicester City için yazdığı söylenir. Sıkı bir Leicester City taraftarı olan grup üyeleri, 2016'da takımlarının peri masalı şeklinde geçen ve sonu şampiyonlukla biten sezonunun ardından Leicester'da şampiyonluk konseri vermiş ve tüyleri diken diken eden konserin açılışını da Underdog şarkısı ile yapmıştı. Underdog, için 'favori olmayan' veya 'Bir başarı göstermesi beklenmeyen' anlamını kullanabiliriz. Tıpkı Leicester City gibi, tıpkı Jamie Vardy gibi...

Sheffield'da dünyaya gelen Vardy'nin tek bir hayali vardı: Futbolcu olmak. Ancak hayat, ona başlarda istediğini vermedi. Sheffield Wednesday, onu 'Bu çocuktan futbolcu olmaz' diyerek gönderdi. O ise hayatını devam ettirebilmek için fabrikada işçi olarak çalıştı. Günde 12 saat çalışan Vardy için futbolculuk kariyeri henüz başlamadan bitmek üzereydi.
Sıfırdan başlayan kariyer

16 yaşında arkadaşlarının da gazını alıp amatör ligden futbola başlayan Vardy, Halifax Town, Fleetwood Town derken alt liglerde gösterdiği performansla dikkatleri kısa sürede üstüne topladı. O zaman Championship takımlarından Leiceter City, amatör takımlarda oynamış, ismi bilinmeyen bu çelimsiz futbolcu için 1 milyon pound vererek şaşırtmıştı. O ise şaşıranları şaşırttı. Attığı gollerle takımının Premier League'e çıkmasını sağlayan Vardy, ardından Leicester'ı dünyanın en çekişmeli liginde tutmaya çalıştı. Ama bunları yaparken hiçbir zaman ön planda değildi. 2016 yılına kadar...

Premier League rekoru, tarihi şampiyonluk!

2015'te son anda Premier League'de kalan Leicester City, Ranieri önderliğinde 2016'da asla unutulmayacak, belki de bir kez daha tekrarlanmayacak bir başarıya imza atarak Premier League'de şampiyon olurken şampiyonluğun en önemli pay sahiplerinden birisi daha 10 sene önce fabrikada çalışan Jamie Vardy idi... Vardy, Ruud Van Nistelrooy'un üst üste gol atma rekorunu Hollandalı golcünün eski takımı Manchester United'a attığı golle kırarken İngiltere'de en çok konuşulan futbolcu olmuştu bile. Dünyanın en zor liginde üst üste 11 gol ve sezon sonu kaldırılan şampiyonluk kupası...
33 yaşında dünyanın en zor liginde gol kralı!

Şampiyonluktan sonra da Leicester da kaldı, her sezon gollerini sıralamaya devam etti. 33 yaşındayken Premier League'de gol kralı oldu. Leicester City'de 379 maça çıkıp 159 gol, 63 asist üretti. O artık bir kulüp efsanesi. Hiç unutulmayacak bir efsane. Artık 35 yaşında ve hala gollerini sıralamaya devam ediyor. 

Asla yılmadan, kendisine inanmayanları mahçup ederek bu başarıları yakaladı. Örnek alınması gereken bir golcü, asla pes etmeyen bir karakter. 

Kasabian mı duyuyorsun? Saldır! Vardy gibi...

Leicester City'nin şampiyonluğunda takımın teknik direktörü olan Claudio Ranieri, şampiyonluğun ardından verdiği bir röportajda ''Leicester taraftarlarını artık daha iyi anlıyorum. Futbolcularıma eğer statta Kasabian şarkısı duyuyorsanız sizin savaşmanızı istediğiniz anlamına gelir bu diyorum. Taraftarlar için Kasabian bir savaşçı ve takımlarından da bunu görmek istiyor.'' sözlerini kullanmıştı. Underdog başlayan kariyerinde artık ismi tarih kitaplarına yazılan bir futbolcu. Leicester da Kasabian'ı bir tarafa bırakırsak bir kahraman daha var: Jamie Vardy! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum