Leipzig - Paris SG! İki takımın artıları, eksileri

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde karşılaşacak PSG ve Leipzig'in artılarına, eksilerine bakıyoruz...

Leipzig - Paris SG! İki takımın artıları, eksileri
18 Ağustos 2020 - 13:09 - Güncelleme: 19 Ağustos 2020 - 04:39
Şampiyonlar Ligi'nde artık 4 takım kaldı. 2'si Paris Saint-Germain ve Red Bull Leipzig. PSG - Leipzig maçı öncesi iki takımın da artıları ve eksilerine göz atıyoruz.

Fransız temsilcisi PSG'den başlayalım. En büyük artısı şüphesiz ki kadro kalitesi. Ellerinde Neymar ve Mbappe gibi tek başına maç alabilen iki süper yetenek var. Leipzig ile kıyaslayınca kadro olarak büyük avantajları var. Icardi, Marquinhos, Herrera gibi oyuncuları da unutmamak lazım. Tabii en büyük artıları Mbappe ve Neymar'a sahip olmak.

Atalanta ve Leipzig'in ortak özellikleri

PSG'yi Atalanta karşısında çok zorlandığını gördük. Tur 90'da geldi. Bunda en büyük etken Atalanta'nın çok iyi pas yapabilen ve oyun düzenine çok bağlı olmasıydı. Bilin bakalım bunu başka hangi takım yapabiliyor? Leipzig! PSG, Atalanta, Leipzig gibi pas kalitesi yüksek, koşan takımlara karşı zorlanıyor. Bu eşleşmede en büyük eksiklikleri bu olabilir.

Nagelsmann'ın takımı yorulmak bilmiyor!

Gelelim Leipzig'e. Alman ekibinin en büyük artısı genç teknik direktörleri Julian Nagelsmann... 33 yaşındaki teknik direktör, takımını çok iyi yönetiyor. Leipzig buralara kadar geldiyse bunda aslan payı Julian Nagelsmann'a ait. Ayrıca çok koşan, yorulmak bilmeyen futbolculara sahipler. Sabitzer, Nkunku, Kampl, Olmo, Poulsen sürekli topun peşinden koşuyor. Avrupa'nın en yüksek koşu mesafesine sahip takımlardan birisi. Bu da en büyük artılarından birisi. 

Neredesin Werner?

En büyük eksiklikleri ise tabii ki en golcü futbolcuları olan Timo Werner'i kaybetmeleri. Onun yerine Poulsen oynuyor ama ne Poulsen ne de Shick, Werner kadar golcü değil. Oyun sıkışırsa çözmekte zorlanabiliyorlar. Tam da burada işte Werner gibi bir golcüye ihtiyaç duyabilirler. Onun dışında stoper pozisyonunda forma giyen Halstenberg'in gerçek pozisyonu sol bek. Atletico maçında da stoper olarak oynadı. Teknik bir futbolcu ama biraz ağır. Karşısında Mbappe'yi görünce nasıl bir performans göstereceği soru işareti. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum