Letonya - Türkiye muhtemel 11'ler

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 8. maçında Letonya ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Letonya - Türkiye muhtemel 11'ler
11 Ekim 2021 - 04:27 - Güncelleme: 12 Ekim 2021 - 00:00
2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 8. maçında Letonya ile Türkiye karşı karşıya gelecek. 

Daugava Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı İsveçli hakem Andreas Ekberg yönetecek. Mücadele saat 21:45'ten itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Altay, Zeki, Kaan, Merih, Rıdvan, Berat, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz

Norveç: Nyland, Olsen, Strandberg, Meling, Thorstvedt, Thorsby, Berg, Donnum, Odegaard, Elyounoussi

İpler Norveç'in elinde

Eleme grubunda 7 puanla liderlik koltuğunda oturan A Milli Takım, EURO2020'de ciddi bir travma yaşadı. Büyük umutlarla gidilen turnuvadan puansız dönülürken yalnızca da 1 gol attı. Bu kötü tecrübenin ardından takımın nasıl bir reaksiyon vereceği merak ediliyordu.

İstanbul'da oynanan mücalede 2-0 öne geçilmesine karşın son dakika golüne engel olunamadı ve A Milli Takım, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Sonrasında ise Cebelitarık karşısında ilk yarı golsüz sona ermesine karşın ikinci devrede gelen 3 golle 3 puanı kapmayı başardılar. Sonrasında ise Hollanda karşısında 6-1'lik yenilgi, Şenol Güneş'in sonu oldu.

Tecrübeli teknik adamla yollar ayrılırken yerine Alman Stefan Kuntz ile anlaşmaya varıldı. Norveç'in 2 puan gerisinde olan Milli Takım, Dünya Kupası için en kritik maçlarından birine çıktı. Kadıköy'de oynanan karşılaşma 1-1 bitti ve Milli Takım grupta 3. sırada kaldı.

Letonya ile birlikte kalan 3 maçı kazanmak zorunda olan Milliler, rakiplerinin puan kaybını beklemek zorunda kalacak.

Grupta puan durumu;

1- Hollanda - 16 puan
2- Norveç - 14 puan
3- Türkiye - 12 puan
4- Karadağ - 11 puan
5- Letonya - 5 puan
6- Cebelitarık - 0 puan

Eşitlik var

Türkiye ile Letonya arasında oynanan son maçın 5'i berabere bitti. Taraftarlar birer kez de sahadan galibiyetle ayrıldı.

Aday kadro

Kaleci: Altay Bayındır, Sinan Bolat, Uğurcan Çakır

Savunma: Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz

Orta saha ve forvet: Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Berkan Kutlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Orkun Kökçü, Ozan Tufan, Taylan Antalyalı, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz, Kenan Karaman, Serdar Dursun

YORUMLAR

  • 0 Yorum