Lewandowski, 90'da rekoru kırdı!

Bundesliga'da son hafta maçları nefes keserken Robert Lewandowski, bir sezonda en fazla gol atan futbolcu rekorunu kırdı, Werder Bremen ise küme düştü.

Lewandowski, 90'da rekoru kırdı!
22 Mayıs 2021 - 18:31 - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 13:06
Bundesliga'da son hafta maçları müthiş bir heyecana tanıklık etti. Tarihi bir rekorun kırıldığı haftada küme düşen ikinci takım ve Avrupa kupalarına katılacak takımlar belli oldu.

Şampiyon Bayern Münih, Augsburg'u 5-2 mağlup ederken Robert Lewandowski, 90. dakikada attığı golle bu sezon 41. golüne ulaştı ve Bundesliga'da bir sezonda en fazla gol atan futbolcu oldu. Lewandowski, 40 golle bu rekoru Gerd Müller ile paylaşıyordu.

Bayern'in diğer golleri Gouweleeuw (K.K), Gnabry, Kimmich ve Coman'dan geldi. Augsburg'un gollerini ise Hahn ve Niederlechner attı.

Werder Bremen 40 yıl sonra küme düştü

Son haftada Köln, Schalke'yi 1-0 mağlup ederken Werder Bremen ise Mönchengladbach'a sahasında 4-2 yenildi. Werder Bremen, bu sonuçların ardından Schalke'nin ardından küme düşen ikinci takım oldu. Werder Bremen, 40 yıl sonra Bundesliga'da küme düştü. Köln ise ligde kalma adına play-out maçları oynayacak.

Max Kruse, Union Berlin'i Avrupa'ya taşıdı

Borussia Dortmund, Leverkusen'i 3-1 mağlup ederken Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Leverkusen ise Avrupa Ligi'ne katılacak. Union Berlin ise 90+2'de Max Kruse'nin attığı golle Leipzig'i 2-1 mağlup etti ve Avrupa Konferans Ligi'ne katıldı. Berlin ekibi, Kruse'nin golüyle tarihte ilk kez Avrupa kupalarına gidecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum