Libertadores'te şampiyon Fluminense

Fluminense, normal süresi 1-1 sona eren maçta uzatmalarda Boca Juniors'u 2-1 mağlup etti ve Copa Libertadores'te şampiyonluğa ulaştı.

Libertadores'te şampiyon Fluminense
04 Kasım 2023 - 23:59 - Güncelleme: 05 Kasım 2023 - 01:54
Güney Amerika'nın en büyük kupası olan Copa Libertadores 2023 finalinde Boca Juniors ile Fluminense karşı karşıya geldi. Brezilya'nın Maracana Stadyumu'nda oynanan ve nefesleri kesen karşılaşmayı Fluminense 2-1 kazanmayı başardı.

Normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında Boca Juniors'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Fluminense Copa Libertadoes'de zafere ulaştı.

Fluminense'ye galibiyeti getiren golleri 36. dakikada German Cano ve 99. dakikada John Kennedy kaydetti. Fluminense'de tecrübeli orta saha oyuncusu Felipe Melo 52. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemedi. Boca Juniors'un tek golünü ise 72. dakikada bir dönem ülkemizde de oynayan Advincula attı.

Fluminense'nin ilk şampiyonluğu

Daha önce 2008 yılında finali kaybeden Fluminense, tarihinde ilk kez Copa Libertadores'te şampiyonluğa ulaşmış oldu. Fluminense'nin galibiyetiyle kupada Brezilya takımlarının da üstünlüğü devam etti. Copa Libertadores'te son 5 şampiyon da Brezilya temsilcileri oldu.
Brezilya Serie A, Libertadores, Sudamericana başta olmak üzere Güney Amerika futboluyla ilgili maç, transfer haberlerini, önemli röportajları br.futboo.com üzerinden okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum