Lionel Messi'nin maaşı ne kadar?

Kimilerine göre dünyanın en iyi futbolcusu. Dünyanın en çok maaş kazanan da futbolcusu. Son çıkan haberlere göre Lionel Messi'nin maaşı sandığımızdan da fazla olabilir!

Lionel Messi'nin maaşı ne kadar?
02 Şubat 2021 - 12:28 - Güncelleme: 02 Şubat 2021 - 12:48
Lionel Messi'nin yıllık maaşı ne kadar? Dünya tarihinin en iyi futbolcuları arasında yer alan Messi'nin ne kadar kazandığına dair El Mundo Deportivo'dan çarpıcı bir iddia geldi. 

İspanyol gazetesinin haberine göre Messi'nin bir yılda Barcelona'dan kazandığı para 555,237,619 euro... Evet yanlış duymadınız, 555 milyon euro! 

78 milyon euro sadakat bonusu!

Lionel Messi'nin 2017 yılında Barcelona ile 4 yıllık imzaladığı sözleşmenin detaylarını ortaya çıkartan El Mundo, Arjantinli süperstarın Barça'da yıllık 138 milyon euro brüt maaş kazandığını belirtirken kulübe sadakati karşılığında da kendisine 78 milyon euro 'sadakat bonusu' verildiğini ifade etti.

Günlük kazancı 386 bin euro

Yani sözleşmeye göre Lionel Messi'nin Barcelona'da bir günde kazandığı para 386 bin euro. Messi'nin sözleşmesinde ayrıca 'Şampiyonlar Ligi kazanma', 'En az 60 maça çıkma' gibi bonusların da olduğu belirtildi.

Spor tarihinin en pahalı sözleşmesi

Messi'nin bu sözleşmesi sadece futbol değil, tüm spor tarihindeki en pahalı sözleşme olurken Barcelona cephesi, bu haberin başkanlık seçimleri öncesi kasıtlı olarak yapıldığını belirtip gazeteye dava açacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum