Liverpool'da şampiyonluk göremeyen efsaneler

Liverpool tam 30 yıllık hasrete sona verdi ve İngiltere'de şampiyonluğa ulaştı. Tabi bu başarının ardından akıllara bir soru geldi. Bunlardan biri de bu 30 yıllık süreçte kimler şampiyonluk göremedi?

Liverpool'da şampiyonluk göremeyen efsaneler
10 Kasım 2020 - 11:42

FUTBOO | Elbette Liverpool'dan son 30 yılda birçok yıldız geldi ve geçti. Bu isimlerden bazıları İstanbul'da tarihi Şampiyonlar Ligi finalinde kupayı da kaldırdılar. Ancak hiçbiri Premier Lig şampiyonluğu yaşayamadı. Kendilerini Liverpool'a adayan isimler, bu kulüpte önemli başarılar kazanmış ve taraftarın sevgilisi haline gelmiş ancak şampiyonluk hasretini dindirememiş efsaneleri sizler için derledik. 

Jamie Carragher

Tam 17 sene kırmızı formayı giydi. Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve 2 UEFA Süper Kupa başta olmak üzere toplam 11 kupa kazanan efsane savunma oyuncusu, İngiltere şampiyonluğu duygusunu yaşayamadı. Carragher, Liverpool formasıyla tam 737 maça çıktı ve takımın uzun süre kaptanlığını yaptı.

Steve McManaman

Liverpool altyapısından yetişen Steve McManaman, 9 yıl kaldığı kulüpte bir kez İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşayabildi. Liverpool için 362 maçta 65 gol atan McManaman, lig şampiyonluğu hasretine Real Madrid formasıyla son verebildi.

Sami Hyypia

Finlandiya futbolunun en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Sami Hyypia, Liverpool'da tam 10 sezon forma giydi. İstikrarlı performansıyla uzun yıllar Carragher'ın partnerliğini yapan savunma oyuncusu, Liverpool'da 1 Şampiyonlar Ligi, 4 kez UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Ülkesinde de tam 9 kez yılın futbolcusu seçilen Hyypia, İngiltere'de lig şampiyonluğu görememekten kurtulamadı. 

Xabi Alonso

Real Sociedad'da gösterdiği performansla Liverpool'un yolunu tutan Xabi Alonso, 5 yıl formasını giydiği İngiliz ekibinde taraftarın sevgilisi haline geldi. Şampiyonlar Ligi zaferinin ardından uğruna besteler yazılan İspanyol futbolcu da şampiyonluk lanetinin önüne geçemedi. Dünya Kupası başta olmak üzere sayısız kupa kazanan Alonso, kariyerinde yalnızca iki lig(La Liga ve Bundesliga) şampiyonluğu yaşayabildi.

John Arne Riise

Yıllarca Norveç futbolunun en önemli yıldızlarından biriydi. Liverpool için ise tam 7 sene ter döktü. Dönem dönem Avrupa'nın en iyi sol bekleri arasında sayılan Riise de İngiltere'de lig şampiyonluğu sevinci yaşayamadı. 

Steven Gerrard

İnanılmaz bir karakter, sıradışı bir futbolcu ve 11 kupa... Ancak Gerrard denildiğinde akıllara ilk gelen an Chelsea maçında ayağının kayması ve Demba Ba'nın golü atmasıyla başlayan yıkım... Belki de o an olmasa da hem o şampiyonluk yaşayacak hem bu hasret 6 yıl önce sona erecekti. Yine de Liverpool'da 19 sezon geçiren ve sayısız maçta takımına kaptanlık yapan Gerrard, tarih boyunca bu kulübün efsanesi olarak anılmaya devam edecek.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum