Liverpool - Manchester United maçının iki kilit ismi

Premier League'de zirve maçında Liverpool ile Manchester United karşı karşıya gelecek. İngiltere'deki dev maçta iki takımdan da maçı değiştirebilecek futbolcuları değerlendirdik.

Liverpool - Manchester United maçının iki kilit ismi
17 Ocak 2021 - 11:12 - Güncelleme: 17 Ocak 2021 - 11:41
Premier League'de haftanın maçı! Lider Manchester United, Anfield'da geçen senenin şampiyonu Liverpool'a konuk olacak. Ligin şeklini  etkileyecek, bir nevi mesaj maçı olabilir bu karşılaşma. İşte bu önemli maç öncesi iki takımdan da kilit futbolculara bakıyoruz.

Manchester United, Sir Alex Ferguson ayrıldıktan sonra ilk kez liderlik koltuğunda ve bunu çok büyük oranda Bruno Fernandes'e borçlular. Son yıllarda bir takım için bu kadar önemli olan çok az sayıda futbolcu gördük. O geldikten sonra bambaşka bir United izliyoruz. Premier League'de 4 kez ayın futbolcusu oldu ki bu alanda Cristiano Ronaldo'yu yakaladı. Ki geleli sadece bir yıl oldu. Bruno Fernandes için MANU'nun yarısı desek yanlış olmaz. 

Bruno'yu tek kişiyle tutabilmek çok zor

Portekizli yıldız Liverpool maçında da takımının en önemli ismi olacak. Onun şutları, asistleri kritik maçta Manchester United için oldukça kritik. Liverpool eğer onu sıkı markaj edebilirse avantajı eline alabilir. Tabii bunu bir kişiyle yapmak da zor çünkü karşılarında ligin en zeki futbolcularından birisi olacka. Bruno gününde olursa Liverpool için işler çok zorlaşabilir. 

Liverpool'da ise Salah ve Mane arasında kaldık ama burun farkıyla Salah'ı seçtik. Salah son haftalarda bir form düşüklüğü içinde ama büyük maçları ne kadar sevdiğini iyi biliyoruz. Ayrıca Mane'nin karşısında ligin en iyi savunma beklerinden Wan-Bisakka olacak ama Salah, büyük ihtimalle Luke Shaw'a karşı oynayacak. Mane'ye göre daha rahat boş alan bulması çok muhtemel.

Salah ve Liverpool için dönüm maçı

İçeri girişleri, sürpriz şutları ile Salah, bu büyük maçta Liverpool'un galibiyet için en çok ihtiyaç duyacağı oyuncu olabilir. Onun suskun kaldığı maçlarda Liverpool'da galibiyet yüzü göremedi. Son 2 maçta gol atamayan bir Liverpool görüyoruz ki bu hiç normal değil. Salah için de öyle. MANU maçı hem Salah hem de Liverpool için dönüm noktası olabilir. Klopp'un da öyle hazırlandığını düşünüyoruz...

YORUMLAR

  • 0 Yorum