Liverpool'u yeni sezonda neler bekliyor?

Geçen sezon 30 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Liverpool'un yeni sezonda neler yapabileceğini değerlendirdik.

Liverpool'u yeni sezonda neler bekliyor?
11 Eylül 2020 - 11:30 - Güncelleme: 11 Eylül 2020 - 14:27
FUTBOO | Jürgen Klopp yönetiminde Liverpool, geçen sezon unutulmaz bir sezon yaşadı. 98 puan toplayarak tam 30 sene sonra şampiyonluk kupasını havaya kaldırdılar. Oturmuş kadrosuyla Liverpool, mükemmel bir sezon yaşadı ve 2019-20 sezonu onlar adına şüphesiz unutulmaz olacak. 

Önce Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, ardından Premier League şampiyonluğu. Müthiş geçen iki sezonun ardından peki Liverpool'u bu sezon neler bekliyor?

Transferde yavaş kalındı

Harikalar yaratan takım korundu ki en önemli gelişme buydu. Kadroda eksiklikler var. Klopp, bir stoper ve bir orta saha istiyor. Savunmada Lovren gitti ama zaten alternatif bir oyuncuydu. Yine de yerine birisi alınmadı. Orta saha için Bayern Münih'ten Thiago ismi ön planda. Aslında tam da Bayern Münih'in istediği tarzda bir oyuncu ama henüz bitmiş bir imza yok. Forvet pozisyonu için Werner ismi konuşuluyordu ama Chelsea'nin yükselttiği ücretlere çıkmak istemediler. Zayıf bir transfer dönemi geçirdiler desek yeridir. 
Oturmuş kadroya 1-2 takviye gerekebilir

Firmino da geçen sezonun sonlarında bir form düşüklüğü vardı. Bu sezon onun performansı da kırmızılar için çok önemli olacak. Alternatifi olarak Minamino var ama pek de etkili bir başlangıç yapamadı. Origi’nin de performansı soru işareti. Muhammed Salah - Sadio Mane'yi anlatmaya gerek yok zaten, sürekli atıyorlar… Bu sene de alıştığımız performanslarını gösterirse kimse şaşırmayacaktır.

Sadece ligin değil Avrupa'nın en iyi beklerinden ikisine sahipler. Trent Alexander-Arnold ve Andrew Robertson ikilisi bu sezon da Liverpool'un en güçlü silahlarından olacaktır. Oturmuş kadroyu artık zaten ezbere sayabiliyoruz. Bu sezon da en fazla 1-2 kişi eklenirse eklenir. 
Bu sene daha zor olacak!

Jürgen Klopp, ''Bu sene işimiz daha zor olacak, herkes bizi yenmek isteyecek'' demişti. E yani... Şampiyon takımı kim yenmek istemez ki? Ayrıca bu sezon Liverpool'un işinin geçen sezona oranla çok daha zor geçeceği kesin gibi bir şey. Zaten güçlü olan son yıllardaki en büyük rakipleri Manchester City, bu sezona daha aç giriyor. Chelsea transferde harika işlere imza attı ve heyecan verici bir kadro oluşturdu. Manchester United, geçen sezonun sonlarındaki performansını sürdürürse şampiyonluk adaylarından. Daha bunun Arsenal'i ve Tottenham'ı da var! 

En az 4 takımın şampiyonluk için yarışacağı bu sezon da Liverpool'un işi geçen sezonki kadar kolay olmayacaktır. Tabii ki yine 98 puan toplamaları beklenmiyor, o zaten tarihi bir olay. Ancak yine de Liverpool, şimdiden efsaneleşmiş bu kadrosuyla şampiyonluğun yine en büyük adaylarından…

YORUMLAR

  • 0 Yorum