Liverpool'un kulağı Chelsea - City maçında

Bu gece Liverpool sahaya çıkmadan 30 yıllık şampiyonluk özlemine son verebilir. Liverpool, Chelsea - Manchester City maçından gelecek skoru bekliyor. İşte o ihtimal...

Liverpool'un kulağı Chelsea - City maçında
25 Haziran 2020 - 10:15

Premier League'de en yakın takipçisi Manchester City'e büyük fark atan Liverpool, Cyrstal Palace'ı 4-0 yenerek geri sayıma geçti. Bu gece Premier League'de oynanacak Chelsea - Manchester City maçının sonucuna göre Liverpool şampiyonluğunu garantileyebilir.

Ligde 63 puanı bulunan Manchester City, 51 puanlı Chelsea ile Stamford Bridge'de karşı karşıya gelecek. 22:15'te başlayacak karşılaşmada Manchester City, Chelsea'yi mağlup edemezse Liverpool 30 yıl aradan sonra Premier League şampiyonu olacak.

Manchester City'nin matematiksel şansını devam ettirmesi için kazanması gerekiyor. City, kazansa bile bu kez gözler gelecke hafta oynanacak Liverpool maçında olacak. Liverpool, City'nin bu gece kazanması halinde 2 Temmuz'da City ile oynayacağı maçı kazanırsa yine şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

Peki Manchester City iki maçı da kazanırsa...

Manchester City hem Chelsea'yi hem Liverpool'u üst üste mağlup ederse, matematiksel olarak şansını sürdürmeye devam edecek. Ancak 31. hafta itibariyle 1 maçı eksik City'nin 23 puan önünde lider olan Liverpool için genel kanı bunun çok bir şey değiştirmeyeceği yönünde... Liverpool bir mucize yaşanmazsa bu sezon Premier League'de şampiyon olacak, olumsuz sonuçlar sadece kutlamayı erteleyebilir gibi görünüyor.

Arsenal - Manchester City

Saat: 22:15

Yayın: S Sport

Stadyum: Stamford Bridge


YORUMLAR

  • 0 Yorum