Lucescu'dan Oğuzhan açıklaması

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, basın toplantısındaki soruları yanıtladı. İşte Lucescu'nun o sözleri...

Lucescu'dan Oğuzhan açıklaması
29 Ağustos 2017 - 22:44

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna ve Hırvatistan maçları öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Lucescu, önce kadroya çağrılmayan ancak sonra kadroya çağrılan Oğuzhan Özyakup ve yabancı sınırlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Lucescu Oğuzhan ile ilgili olarak "Bu durum benimle Oğuzhan arasında olan bir şey. Sadece aptallar fikirlerini değiştirmezler. Bizim ikinci maçımızda da hakemler değişti, biliyorsunuz. Pazar gününden önce futbolcu listesi verdik, gördüğüm üç maçta da Beşiktaş'ın kaptanı olarak iyi görmedim ama son maçta seyrettiğim oyuncu Oğuzhan hakkında daha farklı fikirlere sahip oldum. Daha sonra Oğuzhan'a telefon ettim ve kendisine durumu izah ettim; bu ekipte seni görmek istiyorum dedim. Hayatta önemli olan bir hata yaptığınız zaman o hatayı telafi etmek" dedi.

"En iyiler Avrupa'da"

Türkiye'deki yabancı sınırı hakkında konuşan Lucescu ""Yabancı konusunu görüşmek lazım. Takımlarda 3-4 tane Türk oyuncu var. En iyiler Avrupa'da. Seçim yapmakta zorlanıyorsunuz. 2002'de Galatasaray'ı çalıştırırken 8 tane futbolcum milli takımdaydı. Milli takımın iskeletini bu oyuncular oluşturuyordu. Bu oldukça önemli bir konu" açıklamasını yaptı.

Milli Takım'ın yer aldığı grup hakkında konuşan deneyimli teknik adam, "Şu anda ilk 2 maçımız çok önemli. En iyi hazırlanmış olan ve tecrübeli olan oyuncuları kadroya aldım. Ruhlarını sahaya yansıtacak kişileri aldım. Bu maçları gençlerle oynamak kolay değil. 3 gün sonra maç olduğunu ve her an değişebileceklerini çok iyi biliyor oyuncular. Değer olarak oyuncularımın hepsi aynı seviyede" diye konuştu.

Organize ekiplere karşı oynayacaklarını vurgulayan Lucescu, "Ukrayna'nın birçok oyuncusunu tanıyorum. Unutmayalım ki oynadığımız son maçta rakibimiz bizden 7 kilometre fazla koştu. Fizik olarak iyi durumdalar. Tecrübemizle bu konuyu halledeceğiz, onları bu şekilde alt edebiliriz. Ukrayna bu grupta diğer rakiplerden daha fazla kontrolü elinde tutan bir ekip. Onları iyi tanıyorum, onlar da bana karşı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardır, ben de aynı şeyi onlara karşı yapacağım" dedi.

Arda Turan konusu

Arda'nın, yaşanan olayın ardından kamuoyundan özür dileyip dilemediği yönündeki soruyu yanıtlayan Lucescu, şunları söyledi:

"Ben bir şeyler duydum. Herkesin ikinci bir şansı olması gerektiğine inanıyorum. Eminim o da çok üzgündür. Onunla konuştuğum zaman 'Ben Türk'üm, kalbim Türk.' cevabı verdi. Bakacağız. Şu anda bizimle beraber. Türk futbolunun dünya şampiyonasına çıkmış olduğu yolculukta o da bizimle. Hazır mı, değil mi ona bakacağız. Bu başka şey ama basınla olan ilişkisinde çok az zamandır buradayım. Umut ediyorum siz de yardımcı olacaksınız. Genç bir arkadaşınızın bazı anlarda kafasını kaybettiğini, sinirlendiğini görebilirsiniz. Ancak Türk futbolu adına bütün emeklerin karşılığında affedilmeyi hak ediyordur. Aynı şey devam ederse bu başka şey. Hayat tecrübemde ben insanları o şekilde yargılarım, o şekilde değerlendiririm. Bana üzgün olduğunu söyledi."

YORUMLAR

  • 0 Yorum