Man. United, Football Manager ile davalık oldu

İki dev karşı karşıya ama bu kez düşündüğünüzden çok farklı! Futbol dünyasının en güçlü kulüplerinden Manchester United, dünyanın en popüler futbol simülasyon oyunu Football Manager ile mahkemelik oldu.

Man. United, Football Manager ile davalık oldu
23 Mayıs 2020 - 11:04 - Güncelleme: 24 Mayıs 2020 - 11:40

Koronavirüs salgınından ekonomik olarak ciddi şekilde etkilenen ve borçları artan Manchester United, dünyanın en popüler futbol simülasyonu oyunu olan Football Manager için yayıncı şirketlere karşı yasal süreci başlattı.

Manchester United, Football Manager oyununun yapımcı şirketlerine kulübün adını ve ticari markalarını ihlal ederek kullanmaları gerekçesiyle bir dava açtı. Açılan davada kulüp logosunun basitleştirilerek taklit edilmesi nedeniyle ticari markanın ihlali olduğu iddia edildi.

Oyunun yapımcılarından Sega and SI şirketlerinden de konuyla ilgili kısa bir cevap geldi. Sega ve SI şirketlerinden yapılan açıklamada Manchester United isminin sadece bir takımı belirtmesi amacıyla herhangi bir reklam amacı taşımadan ve bunun 1992 yılındaki Championship Manager oyunundan bu yana herhangi bir şikayet yaşanmadan kullanıldığı belirtildi.


İlk duruşmada taraflar karşı karşıya

22 Mayıs günü yapılan ilk duruşmada Manchester United avukatı Simon Malynicz, kulübün adının Manchestr United’ın en değerli ve en tanınmış varlığı olduğunu belirterek savunmasını gerçekleştirdi.

Sega ve Sports Interactive tarafı ise duruşmada oyunda kullanılan logonun Manchester United’ın resmi bir ticaret markası olmadığını, yaratılan basit logonun kullanımının engellenmek istemesinin yaratıcılık ve fikir özgürlüğüne karşı olduğunu savundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum