Manchester City-Inter muhtemel 11'ler

Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile Inter, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Manchester City-Inter muhtemel 11'ler
10 Haziran 2023 - 00:13 - Güncelleme: 10 Haziran 2023 - 01:30
Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile Inter, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak.

Saat 22.00'da başlayacak olan mücadele EXXEN ve TV8'den naklen yayınlanacak, karşılaşmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

Manchester City-Inter muhtemel 11'ler

Manchester City: Ederson, Walker, Dias, Akanji, Stones, Rodri, Silva, Grealish, De Bruyne, İlkay, Haaland

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Hakan, Brozovic, Dimarco, Martinez, Lukaku

İstanbul'daki finale nasıl geldiler?

Manchester City; Dortmund, Sevilla ve Kopenhag'ın olduğu grupta 14 puan topladı ve son 16 turuna lider olarak adını yazdırdı. Manchester ekibi, çeyrek final yolunda Leipzig'i 7-0 ve 1-1'lik skorlarla elerken sonrasında Bayern Münih'i 3-0 ve 1-1'lik maçlarla geride bıraktı. Yarı finalde ise Manchester City, geçen sezonun intikamını alarak Real Madrid'i turnuvanın dışına itti.
Inter ise Bayern Münih'in 6'da 6 yaptığı gruptan 10 puanla ikinci sırada tamamladı ve Barcelona ile Victoria Plzen'i turnuvanın dışında tuttu. Son 16'da Porto'yu 0-0 ve 1-0'lık karşılaşmalarla eleyen Milano ekibi, çeyrek finalde de Benfica'yı safdışı bıraktı. Yarı final ise Milano derbilerine sahne oldu. Inter, ezeli rakibini iki maçta da mağlup ederek adını finale yazdırdı.

İlk resmi maç

Manchester City ile Inter, resmi olarak ilk kez karşı karşıya gelecek. Daha önce 2010 yılında oynanan hazırlık maçını Inter, 2011'deki karşılaşmayı ise Manchester City kazanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum