Manchester City'nin cezası kaldırıldı!

Manchester City, gelecek sezonda Avrupa kupalarında mücadele edeceğini ve yasağın para cezasına çevrildiğini açıkladı.

Manchester City'nin cezası kaldırıldı!
13 Temmuz 2020 - 09:11 - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 - 12:01

Manchester City, UEFA'ya karşı CAS davasını kazandı ve 2 yıllık Avrupa'dan men cezası kaldırıldı. Para cezası ise 30 milyon eurodan 10 milyon euro'ya düşürüldü.

Manchester City, böylece UEFA'nın verdiği cezanın kalkmasıyla birlikte önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek.

Manchester City'den yapılan açıklama şu şekilde;

"Kulübümüz avukatları ve hukuk danışmanları, henüz CAS'ın verdiği gerekçeli kararı görmedi ancak 2 yıllık men kararının kaldırılmasını memnuniyetle karşılamıştır. Kulüp, bugünkü kararın eldeki kanıtlar yönünde verilmesinden memnundur. Kulübümüz, mevcut avukatlara ve hukuk danışmanlarına teşekkürlerini sunar."

UEFA'dan açıklama

UEFA'dan da konu hakkında açıklama geldi. UEFA'dan yapılan açıklamada ''CAS komisyonu, Finansal Kontrol Kurulu'nun bu özel davada ortaya sunduğu kanıtların yetersiz olduğunu ve ihlal iddialarının çoğunun 5 yıllık zaman aşımına uğradığını gerekçe göstererek cezayı kaldırmıştır.'' sözleri kullanıldı.

Neden ceza almıştı?

City, 2012-2016 yılları arasında finansal kuralları ihlal ettiği için UEFA'dan 2 yıl boyunca Avrupa kupalarından men edilme cezası almıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum