Maradona'dan Lionel Messi'ye ağır sözler

Arjantinli efsane Diego Armando Maradona, vatandaşı Barcelona'nın dünya yıldızı Lionel Messi hakkında şok yaratan açıklamalar yaptı.

Maradona'dan Lionel Messi'ye ağır sözler
13 Ekim 2018 - 16:31

Barcelona'da sergilediği performansı Arjantin Milli Takımı'na bir türlü yansıtamamakla eleştirilen, daha önce Güney Amerika Kupası'nı finalde Şili'ye kaybettikleri maç sonrası milli takımı bıraktığı açıklayan ama bu kararından vazgeçirilen Lionel Messi'yle ilgili Diego Armando Maradona'dan gündem yaratacak açıklamalar geldi.

Arjantin'in Dünya Kupası'nda Fransa'ya yenildiği ikinci tur maçından bu yana milli takım forması giymeyen Lionel Messi'yle ilgili konuşan efsanevi isim, eski öğrencisini her zamankinin aksine sert sözlerle eleştirdi.

"Maçtan önce 20 kez tuvalete gidiyor"

"The Last Word Mexico" programında konuşan Maradona Arjantin'in teknik direktörlüğünü üstlendiği 2006 Dünya Kupası'nda Messi'ye yeterince şans vermemekle de suçlanmıştı.

 Maradona "Messi, harika bir oyuncu ancak bunu bir türlü anlamıyor." yorumunu yaparken eleştirilerini şu şekilde devam ettirdi:

"O, Cristiano Ronaldo ile birlikte dünyanın en iyisi ancak maçtan önce 20 kez tuvalete giden birinden lider olmasını beklemek anlamsız. Artık Messi'ye tapmayın. Barcelona'daki Messi ile Arjantin'deki birbirinden tamamı ile farklı.

Ben olsam Messi'yi artık milli takıma almazdım. Ancak hiçbir zaman asla dememek gerekiyor. Ondan takıma liderlik etmesini beklememek ve böylece üstündeki baskıyı kaldırmak lazım. Çünkü o takım ve oyuncularla konuşmaktansa PlayStation oynamayı tercih ediyor."

1980'li yıllarda dünya futboluna damgasını vuran Armando Diego Maradona Arjantin'le 1986 Dünya Kupası'nı kazanmış, 1990 Dünya Kupası'nda da final oynamıştı. Napoli formasıyla hem Serie A'da hem UEFA Kupası'nda şampiyonluklar yaşayan Maradona tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor.

Yunus DİLBER / fanatik.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum