Maradona'dan Video-Hakem yorumu

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Diego Armando Maradona, Video Yardımcı Hakem sistemini desteklediğini açıkladı.

Maradona'dan Video-Hakem yorumu
26 Temmuz 2017 - 14:53

Arjantinli dünyaca ünlü futbol adamı, ‘Tanrı’nın Eli’ olarak literatüre geçen golüne atıfta bulunarak, Video Hakem sistemini doğru bulduğunu belirtti.

“ŞEFFAFLIK GETİRECEK”

FIFA’nın resmi sitesine VAR sistemi hakkında konuşan Diego Armando Maradona, “Bu sistem kesinlikle futbola şeffaflık getirecek. 86’da İngiltere’ye elle attığım gol, 90’da Sovyetler Birliği’ne karşı elle çıkardığım gol böyle bir sistem olsaydı süphesiz sayılmazdı. Hakem göremediği için bu durumlarda şanslıydık” diye konuştu.

ÜNLÜ GOLÜ

Arjantinli 56 yaşındaki futbol efsanesi Maradona, 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere’ye karşı olan maçta havadan gelen top sol kolu ile sıçramış ve topu eli ile ağlara göndermişti. Maçtan sonraki açıklamasında Maradona, “O benim elim değil, Tanrı’nın eliydi” açıklamasında bulunmuştu. Efsane futbolcu o sene Arjantin Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kaldırmıştı.

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilen Maradona Arjantin'le 1986 Dünya Kupası kazanmasının ardından 1990'da final oynamış, 1994'te ise kokain kullandığı için turnuvadan ihraç edilmişti.

Çok uzun süre uyuşturucudan kurtulmak için mücadele eden ünlü yıldız yıllarca Küba'da tedavi görmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum