Medipol Başakşehir'den ülke puanına önemli katkı

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Avusturya'nın Wolfsberger ekibini 1-0 mağlup eden turuncu-lacivertli takım ülke puanına önemli katkıda bulundu.

Medipol Başakşehir'den ülke puanına önemli katkı
25 Ekim 2019 - 16:52

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 3. Hafta maçında kendi sahasında Avusturya'nın Wolfsberger takımını 1-0 mağlup eden Medipol Başakşehir hem gruptan çıkma şansını güçlendirdi hem de ülke puanı klasmanında Türkiye adına çok önemli puanları kazandırdı.

Ülke puanı, futbolda ülkelerin Avrupa Kupaları'na göndereceği takım sayısını ve bu takımların hangi turdan organizasyonlara başlayacağını belirliyor.

İlk 10 sırada yer alan ülkeler, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderme hakkına sahip olabiliyor. 

Türkiye, şu anda sıralamada Avusturya'nın önünde 11. basamakta yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan ekibin, kendi liginde de Şampiyonlar Ligi biletini alması durumunda ekstra bir kontenjan açılacak ve bu kontenjan da 11. ülkenin şampiyonuyla doldurulacak. Bundan dolayı Türkiye'nin 11. sıradaki yerini koruması 2021-2022 sezonunda Süper Lig şampiyonunun doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılması adına da çok büyük önem taşıyor.

İlk galibiyet

Medipol Başakşehir, kıyasıya bir yarışın yaşandığı 11. sıra için Türkiye'nin en ciddi rakibi Avusturya'nın temsilcisi Wolfsberger'i yenerek ülke puanı adına çok kritik bir galibiyet elde etti.

Grup aşamalarındaki ilk galibiyetle Türkiye puanını 31.4'e yükseltirken, Avusturya'nın puanı 30.125 oldu. Eğer Medipol Başakşehir dün yenilseydi Türkiye 31 puanda kalırken, Avusturya'nın puanı 30.525'e yükselecekti. Bu da aradaki puan farkını 2 galibiyetten de aşağıya çekecekti.

Turuncu-lacivertli ekip, Wolfsberger ile 7 Kasım'da bu kez deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu mücadeleden alınacak puan ya da puanlar da Avusturya'nın önündeki Türkiye'nin yerini sağlamlaştırmasına katkı yapacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum