Mehmet Demirkol'dan dört büyükler için çarpıcı sözler

Spor yazarı Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Mehmet Demirkol'un sözleri...

Mehmet Demirkol'dan dört büyükler için çarpıcı sözler
13 Ağustos 2018 - 20:54 - Güncelleme: 15 Ağustos 2018 - 00:55

 

DEMİRKOL, HANGİ TAKIM İÇİN NE DEDİ?

Spor yazarı Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Mehmet Demirkol'un sözleri...

"MEDEL, MASCHERANO GİBİ..."

Şenol Güneş'in Necip Uysal'ı değiştirmemesi bence hata. Değiştirmesi de çocuğu yakmak olabilir. Mükemmel takımda kimin stoper, kimin ön libero olduğunu anlamazsın. Mascherano, Barcelona'da oynarken, Busquets mi ön libero, Mascherano mu fark edemiyorduk. Dün de Medel öyleydi.

"YERLİ TRANSFER LAZIM, EMRE AKBABA..."

Şenol Güneş, Oğuzhan Özyakup ve Tolgay Arslan'dan beklediklerinde uzun soluklu karşılık bulamıyor. Beşiktaş'ın orta saha transferine ihtiyacı var ama artık bunları unutmamız lazım. Bu kurla transfer artık zor iş. Yerli transfer olabilir ama parası da yerli olacak. Emre Akbaba'ya gidip 3 milyon euro vermek olmaz. Emre, Fransa doğumlu ama olmaz.

GÜNEŞ İLE ORMAN İÇİN İDDİASI!

Şenol Güneş yüksek egolu ve kavgayı seven bir insan. Öyle değil gibi davranır ama öyledir. O olmasaydı, bu takım iki sene üst üste şampiyon olamazdı. Yönetimlerde de ego var. Bu her yerde olur, evde bile olur. Ama birine çalışan dersen, orada bir problem vardır. Herkes Şenol Güneş'in Beşiktaş'ın çalışanı olduğunu biliyor. Başkan bunu kürsüden söylüyorsa bir sebebi vardır. Bunu söylemek; haddini bil demektir.

BARIŞ ALICI VE DEĞİŞİKLİK İDDİASI

Barış Alıcı ilk dakikalarda heyecanlıydı, yapmayacağı top kayıpları yaptı. Barış Alıcı geniş alanda başarılı olur gibi duruyor ama dar alanda da etkili olur.

"ELJIF ELMAS'I HENÜZ GÖRMEDİM"

Ben daha Eljif Elmas'ı göremedim. Phillip Cocu, neden oynatıyor? Yokluktan oynatıyor. Bu şansı değerlendirmesi gerekiyor.

 

9

"MESSI BİLE İŞ YAPMAZ"

Fenerbahçe'nin orta sahasını mutlak olarak değiştirmesi lazım. Dört senedir Fenerbahçe'nin bir numaralı problemi budur. ben olsam, tamamını değiştiririm. Bu ekonomik şartlar bu zor tabii.. Bir tanesi Fenerbahçe’de oynar, Valencia’da da oynar. Bu orta sahanın önüne Messi’yi koysan iş yapamaz.

8

"SLIMANI'Yİ BEĞENİYORUM AMA..."

Fenerbahçe'nin transferi Islam Slimani’yi ekstra olarak beğeniyorum. Birçok oyuna uygun bir futbolcu. Ancak ne kadar hazır onu bilmiyorum. Çok iyi oyuncular, hazır olarak gelmediği zaman isteneni veremiyor. Bu ülkeye van Persie geldi… Yararlabildi mi? Hayır.

 

 

7

"GOMIS'E BU PARAYI KİMSE VERMEZ"

Bafetimbi Gomis’in Galatasaray'da aldığı parayı Avrupa’da hiçbir takım vermez. Çin’de ve İngiltere’de transfer kapandı. Arap ülkelerinde durum nedir bilemiyorum. Gomis, mükemmel bir sezon geçirdi, O’nun kalmasını isterim.

6

"BELHANDA VE GOMIS KALSIN, FEGHOULI..."

Belhanda ve Gomis kalsa iyi olur. Feghouli satılabiliyorsa, satılmalı. Belhanda'ya biraz haksızlık ediliyor. Sneijder'in yerine geldiği için onun etkisi bekleniyor. Sneijder bana göre 2010 yılında dünyanın en iyi oyuncusuydu. Belhanda ise oynadığı takımlarda hiçbir zaman o takımın en iyi oyuncusu olmadı.

 

5

"GALATASARAYLILAR İSTİYOR, DEMEK Kİ.."

Emre Akbaba'yı Galatasaray tarftarı istiyor. Bir oyuncuya taraftar gelmeden önce tezahürat yapıyorsa, o oyuncu, o insanlara dokunmuş demektir. Bu güzel bir şey. Yine de beklentiyi çok yüksek tutmamak gerekiyor.

4

"MUSLERA NEDEN İYİ KALECİ GÖRDÜK"

Fernando Muslera neden iyi bir kaleci Ankaragücü maçında tekrardan görüyoruz. Yaptığı iş aslında büyük bir risk ama onu çok pozisyonu çok iyi okuyup seziyor.

 

"VAR TARTIŞMALARI HAKLI AMA..."

VAR ile ilgili tartışmalar haklı. Bu tartışmaların olacağı söyleniyordu. VAR'ı beğenip, beğenmeme olmaz. Teknolijinin karşısında durulmaz, her zaman teknoloji kazanır.

2

"TRABZONSPOR İYİ BAŞLAMIŞTI..."

Trabzonspor maça iyi başladı. Rodallega’nın kaçırdığı pozisyona kadar iyi oynadı. Ancak Başakşehir de tam kadro değildi. Başakşehir’de inanılmaz bir kadro derinliği var. Kimi oynatsan belli bir performans veriyor. Arda’dan verim alabilecekler mi onu merak ediyoruz. Ciddi bir yatırım çünkü. Trabzonspor’da yönetim, eski oyuncularıyla sürekli olarak kavga ediyor. Futbol dünyası kolay bir süreçten geçmiyor.

"BEŞİKTAŞ'IN GEÇMİŞ YILLARDAKİ..."

Bir takımın hücum gücünü değerlendirirken 3 kademede bakmak lazım. Takımın nasıl dizildiğine bakmak ilk şart. Topu doğru çevirmen gerekiyor. Asıl farkı belirleyen de ekstra yetenekler… Şenol Güneş takımlarında bu her zaman olur. Beşiktaş’ta eksik olan; geçmiş yıllarda olan yeteneği şu an yok. Larin, çalışkan ama Beşiktaş başka bir standarda alıştı. Kenarda Negredo dururken, O’nun oynaması ilginç.

YORUMLAR

  • 0 Yorum