Mehmet Demirkol'dan EURO 2024 uyarısı

A Milli Takımımızın EURO 2024 grup elemelerindeki rakiplerini Mehmet Demirkol değerlendirdi ve grup hakkında uyarılarda bulundu.

Mehmet Demirkol'dan EURO 2024 uyarısı
10 Ekim 2022 - 12:01
Fanatik gazetesi yazarlarından Mehmet Demirkol, A Milli Takımımızın EURO 2024 grup elemelerindeki kurasını şu sözlerle değerlendirdi:

Gruptaki her takım mutlu. Bunun sebebi dengeli oluşu. Herkes için çok daha zoru mümkündü. EURO 2020’ye aynı gruptan giden 2 takım Hırvatistan ve Galler, Dünya Kupası’nda da varlar. Dünya Kupası gruplarından çıkmaları da hiç sürpriz olmaz. Doğal olarak grubun favorileri onlar. Bizim de karşılaştığımızda rahat ettiğimiz ekipler değiller. 

"İlk iki sıra kolay değil"

Her ne kadar Lüksemburg ve Faroe Adaları karşısında kabul edilmesi zor skorlar alsak da bunların hedefsiz maçlar oluşu ve bizim bu tip maçlarda yaşadığımız sıkıntıları unutmamak lazım. Dolayısıyla ilk 3 sıradan birini almamız normal ama ilk iki kolay değil.

Bu durumu ne değiştirebilir? Öncelikle temel oyuncuların takımlarında sürekli oynaması. Sonra lider görevler yapmaları. Kabul edelim bu rolde olan çok oyuncumuz var. Bu rolü özellikle Anadolu takımlarında oynayanlar ise çağrılmıyor. Bu seviyede belirleyici oyuncu sayısını artırmamız lazım. Öte yandan Kuntz’un hiçbir kamuoyu desteğini olmayışı ise büyük handikap. En büyük problem bu. (Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum