Mehmet Demirkol Galatasaray-Antalya maçını yorumladı

Mehmet Demirkol, NTV Spor’un Spor Servisi programında pazar günü oynanan Galatasaray-Antalya maçını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol Galatasaray-Antalya maçını yorumladı
11 Eylül 2017 - 14:22 - Güncelleme: 12 Eylül 2017 - 09:05

Pazar günü oynanan Galatasaray-Antalya maçını NTVSpor'daki Spor Servisi programında değerlendiren tecrübeli yorumcu ‘"Rıza Çalımbay yönetimindeki Antalyaspor’un karşı presin üzerine topu aldıktan sonra Galatasaray’ın presini boşa çıkaracak hızlı top çevirmeyi de yaptılar. Beşiktaş ve Başakşehir’in sadece bu seviyeye çıkabileceğini düşünüyordum, Antalya dün gece bende bunu yapabilirim dedi. Dün maçın iyi olan tarafı Antalya’ydı" ifadelerini kullandı. 

‘’Selçuk İnan ağzıyla kuş tutsa olmaz’’

Galatasaray’ın teknik direktörü Igor Tudor’un maçta yaptığı değişiklikleri yorumlayan Demirkol ‘’Fenerbahçe’de Ozan Tufan olayı gibi, Galatasaray’da da bir Selçuk İnan olayı var. Selçuk İnan ağzıyla kuş tutsa olmaz. Bu noktaya gelindi, bu işin artık bitmesi lazım iki tarafında saadeti gereği, taraftar istemiyor belli ki’’ ifadelerini kullandı.

‘’Oyunun mantığı N’Diaye’nin oyunda kalması gerektiğini gösteriyor’’

Selçuk İnan, Badou N’Diaye değişikliğini değerlendiren Demirkol, ‘’Oyunun mantığı N’Diaye’nin oyunda kalması gerektiğini gösteriyor. Çünkü N’Diaye’nin en iyi yaptığı şey 6-7 oyuncuyla rakip yarı alana yerleşmiş rakiplere karşı dripling ile çıkma özelliği. Antalyaspor oyun kurarken 8 kişiyle yarı alanının içerisindeydi, ikinci yarı büyük pres yaptılar buradan çıkmanın yöntemi N’Diaye’ydi. Tudor ben yarı sahada baskı yiyorum, topu çıkarmam için ayağı nispeten daha iyi olan Selçuk’u aldı, yanlış bir karar değil, bu kadar abartılmasının sebebi Selçuk’un üstünün çizilmesi. Camiada Selçuk'u istemiyorlar’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum