Mehmet Ekici'nin bütçesi Sosa'ya gidecek

Fenerbahçe'de gözler bir kez daha Jose Sosa'ya çevrildi

Mehmet Ekici'nin bütçesi Sosa'ya gidecek
17 Ocak 2017 - 09:00

Fenerbahçe'de gözler bir kez daha Jose Sosa'ya çevrildi. Dün Milano'ya giden sarı-lacivertli yöneticiler bugün Arjantinli yıldızla bir görüşme daha yapacaklar. Sarı-lacivertli ekip, Mehmet Ekici için Trabzonspor'a önerdiği 2 milyon euro'yu Sosa için kullanmak niyetinde.

Mehmet Ekici'nin çok istemesine karşın; milli futbolcuyu Trabzonspor'un satmaya yanaşmaması sonrası Fenerbahçe yeni arayışlara girdi.

Adanaspor maçında ortaya konan kötü futbol ve üst sıralardaki takımlarla puan farkının açılmaya başlamasının ardından Fenerbahçe oyun kurucu transferini sonlandırmak istiyor. 

Sarı-lacivertliler'de ibre bir kez daha Milan'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa'ya dönmüş durumda.

YÖNETİCİLER MİLANO'YA GİTTİ

Dün Milano'ya giden sarı-lacivertli yöneticiler, sezon başında Beşiktaş'tan ayrılarak AC Milan'a transfer olan Arjantinli futbolcu ile bir araya gelerek transfer için ikna etmeye çalışacak.

Fenerbahçe daha önce Milan'a 6 aylık kiralama bedeli olarak 1 milyon euro ve sezon sonunda bonservisini almak için de 4 milyon euro'luk bir teklif sonmuştu. İlk etapta bu teklifi geri çeviren Milan'ın Sosa'yı bonservisiyle satmak istemesi ve Arjantinli oyuncunun Türkiye'ye dönmeyi, eşi yüzünden sıcak bakmaması üzerine görüşmeler tıkanmıştı.

İlk etapta hem Sosa'nın hem de eşinin çekincelirini ortadan kaldırmak adına konuşma yapacak olan sarı-lacivertli yöneticiler daha önceki teklifi de 2 katına kadar yükseltme niyetinde.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE OYNAYABİLİYOR

Fenerbahçe'nin Sosa'yı istemesindeki en büyük faktörlerden biri Arjantinli yıldızın UEFA Avrupa Ligi'nde oynama şansının bulunması. Bilindiği gibi sarı-lacivertli takımın yeni transferi Karavaev Avrupa Ligi gruplarında oynadığı için listede yer alamayacak.

Yine Ben Arfa, Depay gibi Fenerbahçe'yle adı anılan önemli isimler transfer edilmiş olsalar dahi bu sezon Avrupa Kupaları'nda Fenerbahçe forması giyemeyeceklerdi.

EKİCİ'NİN PARASI SOSA'YA GİDECEK

UEFA'nın Finansal Fair Play yaptırımları yüzünden transfer bütçesi kısıtlanan sarı-lacivertli takım Mehmet Ekici için Trabzonspor'a önerdiği 2 milyon euro bütçeyi Sosa için kullanmayı düşünüyor.

Fenerbahçe Yönetimi şu an 2 milyon euro civarında bir parayı transfer bütçesinden ayırma olanağına sahip.

MİLAN'DA SADECE 6 MAÇ OYNADI 

Fenerbahçe bu transferi bitirerek orta sahasındaki yaratıcı oyuncu eksiğini kapatmayı amaçlıyor. Sezon başında Beşiktaş'tan ayrılarak Milan'a transfer olan Jose Sosa; İtalya Ligi'nde bu sezon 4'ü ilk 11'de, toplam 6 maçta forma giydi. Golü ve asisti bulunmuyor.

EMENİKE VE v.d.WIEL'DE SON DURUM

Öte yandan Dick Advocaat'ın isteğiyle Yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Emenike ve v.d.Wiel'in kulüp arayışları sürüyor.

Portekiz ekibi Sporting Lizbon'un van der Wiel'i kadrosuna katmaya en yakın kulüp olduğu gelen bilgiler arasında.

Nijeryalı Emenike ise Spartak Moskova, Lokomotiv Moskova, Rubin Kazan, Hull City gibi takımların ilgisine karşın henüz ayrılma adına net bir adım atmamış durumda. 

Fenerbahçe bu iki ismin ayrılması halinde hem bonservis hem de oyunculara ödenen ücretleri göz önüne alarak önemli bir transfer bütçesi yaratmayı hedefliyor.

TIF ANTALYASPOR'A GİTMEK İSTİYOR

Sarı-lacivertli ekipte bir başka önemli gelişme de Adanaspor maçında ortaya koyduğu futbol sonrası tribünlerin yoğun eleştirisini alan Aatıf'da yaşandı.

Faslı yıldız bu tepkiyi hak etmediğini ve moralinin çok bozulduğunu ifade e