Mesut Özil'in Fenerbahçe kariyeri! Transfer, kadro dışı

Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi çok konuşulmuş ve yıldız oyununun neler yapacağı merak konusu olmuştu. Aradan bir seneden fazla zaman geçti ve Fenerbahçe, Mesut Özil'i kadro dışı bıraktı. Peki hem Fenerbahçe'de hem Mesut Özil'de neler değişti?

Mesut Özil'in Fenerbahçe kariyeri! Transfer, kadro dışı
26 Mart 2022 - 08:33 - Güncelleme: 26 Mart 2022 - 09:41
Fenerbahçe'nin geçen sezon yaptığı Mesut Özil transferi hem Türkiye hem de Avrupa'da büyük ses getirmişti. Bu durum çok da normaldi. Zira Mesut Özil, hala Avrupa'da son 10 yılın en çok asist yapan futbolcularından birisiydi. Büyük umutlarla Fenerbahçe'ye gelen dünyaca ünlü yıldız futbolcunun sarı lacivertli takıma transferinin üzerinden 1 seneden fazla geçti. Ancak işler pek de tahmin edildiği gibi gitmedi ve Mesut Özil geçtiğimiz günlerde alınan kararla kadro dışı bırakıldı.

Bu bir senede Fenerbahçe formasıyla 37 maça çıkan Mesut, 9 kez ağları havalandırırken 3 asist yaptı. Geçen sezonun devre arasında Fenerbahçe'ye gelen Mesut Özil, hazır olmadığını yarım senede gösterdi. Arsenal'de uzun süre oynamadan Süper Lig'e gelen yıldız futbolcu, 10 maça çıkarken gol atamadı, sadece 1 asist üretebildi. 

Mesut Özil'in hazır olmadığı ortadaydı, zaten 'oynamaya hazır değil, takımı yavaşlatıyor' eleştirileri anında gelmeye başlamıştı. Mesut Özil, yeni sezonda ise istatistiksel olarak daha iyi bir performans sergiledi.

19 maçta 9 gol katkısı sağladı

Bu sezon Fenerbahçe ile Süper Lig'de 20 maça çıkan Mesut Özil, 8 gol ve 2 asistle oynadı. Gol sayısı, son yıllarda ulaştığı en yüksek rakam. İstatistiklere bakacak olursak oynadığı her 2 maçta 1, gol katkısında bulunuyor. Rakamlara bakınca iyi bir Mesut Özil var ama oyun olarak öyle mi? 

Şüphesiz ki çok yetenekli bir oyuncudan bahsediyoruz. Çoğu futbolcunun yapamadığı hareketleri, pasları, şutları çok kolaymış gibi gösterebiliyor. Tekniği çok üst seviyede. Ancak eleştiriler hala devam ediyor. Vitor Pereira döneminde yaşadığı sorunlar da ortada. Ali Koç'un da ''Mesut Özil'in daha çok futbola odaklanması lazım'' dediğini hatırlıyoruz. 

Fenerbahçe 11'inde sayabiliyor muyuz?

Konsantre bir Mesut gerçekten fark yaratabilecek bir isim. Ancak Fenerbahçe'de sorun hem Mesut Özil odaklı bir sistemde oynayamamak hem de Mesut'un zaman zaman konsantrasyonunun kaybetmesi. Hala Fenerbahçe 11'ini sayarken 33 yaşındaki yıldızı ilk sıralara koyamıyoruz. 

90 dakikayı kaldırabiliyor mu?

Ayrıca hala 90 dakikayı kaldırmakta zorluk yaşadığını gözlemliyoruz. Bu sezon Fenerbahçe ile toplam 26 maça çıkan Mesut Özil, bu maçların sadece 6'sında 90 dakika sahada kaldı. 

Mesut Özil'in 7 Kasım - 22 Aralık tarihi arasında oynadığı 7 maçta attığı 5 gollük bir seri etkileyiciydi. Neler yapabileceği bilinen bir futbolcu. İzlemesi zevkli, kalitesi belli ancak görünen o ki Mesut Özil oldukça bir şekilde tartışılmaya devam edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum